"Oyunlardaki en önemli rakiplerimiz İspanya, İtalya ve Fransa"

Güncelleme Tarihi:

Oyunlardaki en önemli rakiplerimiz İspanya, İtalya ve Fransa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 12:27

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, "Akdeniz Oyunları'ndaki en önemli rakiplerimiz İspanya, İtalya ve Fransa" dedi.

Çimen, 20-30 Haziran tarihlerinde Mersin'de düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları ile ilgili yaptığı açıklamada, kürsüye çıkmayı hedeflediklerini belirterek, "Oyunlara 3'ü bayan olmak üzere 6 sporcu ve 2 antrenörle katılacağız. Pescara'daki son oyunlardaki altın madalya kazanma başarısını bu yıl da tekrarlamak istiyoruz" diye konuştu.

Dünya Şampiyonası'ndan sporcuları Melek Hu'nun bayanlarda 5. olarak Türk masa tenisi tarihinde bir ilki başardığını dile getiren Çimen, "Madalya sıralamasında üst sıralarda yer alan İspanya, İtalya ve Fransa en önemli rakiplerimiz arasında yer alıyor. Amacımız bu ülkelerle başa baş mücadele ederek madalyalar kazanmak" ifadelerini kullandı.

Antrenör Sabahattin Sarıoğlu

Milli takım antrenörlerinden Sabahattin Sarıoğlu ise iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Son Dünya Şampiyonası'nda 303 ülke arasında tek ve çiftlerde elde ettiğimiz beşincilikler ne kadar geliştiğimizi gösteriyor. Akdeniz Oyunları'nda en zorlu rakiplerimiz arasında yer alabilecek Fransa, İtalya ve İspanya gibi ülkeleri Dünya Şampiyonası'nda yenmiştik. Tabi bunun yanında ülkelerin son kadroları önemli. Aynı kadrolarla mı gelecekler yoksa farklı oyuncularla mı mücadele edecekler, bunu bilmiyoruz. Önemli olan bizim iyi hazırlanmamız ve iyi mücadele etmemiz."

Futbol, basketbol ve voleybol gibi branşlara yapılan yatırımların diğer branşlara da yapılması gerektiğini vurgulayan Sarıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"2020 Olimpiyatları'na aday bir ülkenin buna herşeyiyle hazır olması gerekiyor. Sponson desteği ve tesis anlamında daha çok gelişmeliyiz. Masa tenisi izleyici ilgisi bakımından en popüler branşlardan birisi. Her kente, ailelerin çocuklarıyla rahatça gidip masa tenisi oynayabileceği tesisler yapılırsa bu spor dalı çok daha iyi yerlere gelecektir." Akdeniz Oyunları'na katılacak Masa Tenisi Milli Takımı'nda bayanlarda Melek Hu, İpek Karahan ve Sanem Ezgi Şahin, erkeklerde ise Bora Vang, Ahmet Li ile Gencay Menge yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!