Otyakmaz bombası

Güncelleme Tarihi:

Otyakmaz bombası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 00:27

Sivas Başkanı’nın ‘Trabzon teşvik gönderdi’ sözleri gündem yarattı.Mehmet Yıldız’ın “Para teklif ettiler” sözlerini bir kez daha dile getiren Sivas Başkanı, suçlamalarına Trabzonspor eski yöneticisi Denizer’i ekledi. Olayın perde arkasında ise ilginç gelişmeler var.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE, yeniden yargılama konusunda Anayasa Mahkemesi ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir çok başvuru yaparken, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın önceki gün yaptığı açıklamalar olaya yepyeni bir boyut kattı. Otyakmaz, Trabzonspor’un eski yöneticisi Recep Denizer’in, bordo mavililerin eski futbolcusu Semavi aracılığıyla 2010-2011 sezonunun son haftasındaki Sivasspor-Fenerbahçe maçı için Sivasspor’a 1 milyon dolar teşvik primi gönderdiğini açıkladı…
Peki Mecnun Otyakmaz bu açıklamaları neden yaptı? Perde arkasında neler yaşandı? Neden şimdiye kadar susmuştu?
İşte yanıtları…

1-iLK OLARAK SADRi ŞENER’E SÖYLEDi

MECNUN Otyakmaz, ilk olarak bordo mavililerin eski başkanı Sadri Şener’e, Trabzonluların kendileri hakkında konuştuğunu ama aslında teklifin Trabzonspor’dan geldiğini anlatmıştı. Sivassporlulara göre, Sadri Şener, Ankara’daki Futbol Federasyonu seçimlerinde yapılan bu konuşma üzerine söz vermesine rağmen Trabzonspor adına yapılan açıklamalarda Sivasspor’u suçlayıcı demeçler devam etti.

2-‘iHBARCI DEĞiLiM’ DEDi…

Haberin Devamı

OTYAKMAZ, Kulüpler Birliği’nde Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile iki ay önce sert bir tartışma yaşadı. Otyakmaz, “Elimde belgeler var. Yeni yargılama olursa sunacağım” derken, Hacıosmanoğlu “Federasyon Başkanı burada. Bekleme hemen ver” demişti. Otyakmaz toplantıda “Ben ihbarcı değilim” sözleriyle konuyu noktalamıştı.

3-UEFA SORUŞTURMASI SON NOKTA OLDU

SİVASSPOR’un Avrupa’ya gitme hakkını elde etmesinin ardından dosyasının UEFA tarafından açılması Otyakmaz’ın düşüncesini değiştirdi. Çünkü Sivassporlular, Trabzonspor’dan UEFA’nın kendilerine ceza vermesi için uğraşanlar olduğunu düşünüyor. Otyakmaz’ın, Avrupa kupalarından men cezası bile gelebilecek bu soruşturma üzerine daha önce aldığı konuşmama kararını rafa kaldırdığı belirtiliyor.

4-MEHMET YILDIZ’I iKNA ETTi

DÖNEMİN Sivasspor futbolcusu Mehmet Yıldız, yargılamalar sırasında mahkemeye, kendilerine teşvik primi verilmeye çalışıldığını anlatmış ancak somut bilgiler vermemişti. Otyakmaz, önceki gün yaptığı açıkmalaar öncesi Mehmet Yıldız ile bir araya geldi. Çevresinde dindar biri olarak bilinen ve şu an Umre’de bulunan Mehmet Yıldız’a, Otyakmaz, “Konuşmaman yüzünden insanlar suçsuz yere hapis yatacak. En büyük günahı işliyorsun” dedi. Yıldız bu konuşmanın ardından ikna oldu ve Otyakmaz’a bildiği her şeyi anlatacağını taahhüt etti…
Ve bütün bu gelişmeler sonrası Mecnun Otyakmaz, Sivasspor Genel Kurulu’nda gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı. Olayın bundan sonraki seyrinin nasıl olacağı merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR’A CEVAP: MİRAÇ GECESİ ŞAHİT OLSUN

Mecnun Otyakmaz, dün sorumuz üzerine, bildiği her şeyi açıkladığını söyledi.
Otyakmaz, önceki günkü Sivasspor kongresinde şöyle demişti:19 Mayıs 2011’de Mehmet Yıldız, Trabzon’dan 1 milyon dolar teşvik vaat edildiğini söyledi. Erdal Sarılar, Trabzonlu şahsın Abdurrahman Dereli’nin yanında gördüğü Trabzonsporlu Semavi olabileceğini söyledi. Abdurrahman’a sordum. ‘Evet’ dedi. Semavi 1 milyon dolar teklif edildiğini, Trabzon yöneticisi Recep Denizer tarafından yollandığını söyledi.”

FENERBAHÇE CEPHESi: SÖYLEDiKLERiMiZi KANITLIYOR

Fenerbahçe cephesinde Otyakmaz’ın sözlerinin bir çok konuya açıklık getirecek nitelikte olduğu dile getiriliyor… Sarı lacivertliler şike davasında “Biz Trabzonspor’un şike ve teşvik faaliyetlerini engellemeye çalıştık” savunmalarının şimdi tam olarak yerine oturduğunu söylüyorlar. Fenerbahçe, Mehmet Yıldız ve Mecnun Otyakmaz’ın açıklamalarının adil bir yargılama yapılmadığına delil sayılacağı tezi ile 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlanıyor.
Buna göre, sarı lacivertlilerin avukatları, yeniden yargılamaya yönelik başvurularına bir dilekçe ekleyecek ve ortaya bir yeni durum daha çıktığını vurgulayarak, Mecnun Otyakmaz ve konuşmasında ismi geçenlerin dinlenmesini talep edecek.

Haberin Devamı

TRABZON CEPHESi: Kuyruğu sıkışınca pisliğe çekiyor

Trabzonspor, Otyakmaz’a “Sonun yaklaşıyor oluşunun şuursuzca açıklama yaptırdığı bir kişi” dedi.

TRABZONSPOR, bir açıklama ile Mecnut Otyakmaz’ı suçlarken, “Sivas yiğitlerin şehridir. Spor kulüplerini yönetenler temsil ettikleri olguları unutmamalı ve ona göre yaşamalıdır. Yiğitler, karşısına çıkan pislikleri temizler. Kuyruğu sıkışınca pisliğin içine tertemiz Trabzonspor’u çekmeye çalışmaz. Sonun yaklaşıyor oluşunun, şuursuzca açıklama yapmaya ittiği bu kişiyi ciddiye almıyoruz” dedi.

YiĞiTLiĞiN DE LiMiTi VARMIŞ

MECNUN Otyakmaz, Trabzon’un açıklamasına şöyle cevap verdi: ”Yiğitliğimiz suistimal edilip karşılık görmeyince biz de yiğitliğin muhatabına göre bir limitinin olduğunu kavramış olduk. Cumhuriyet savcılarımız istediğinde gerekli ifadelerimiz verilecektir.”

Yıldırım’dan talimatLI

Haberin Devamı

OTYAKMAZ’ın iddialarının odağındaki Recep Denizer şunları söyledi: “Hiç kaale almıyorum, hiç de konuşmuyorum. Bunlara Aziz Yıldırım nasıl talimat veriyor ki bunlar kalkıp konuşuyorlar. Şimdiye kadar neredeydiler? Gerekirse Otyakmaz hakkında dava da açacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!