Otoritelere göre en iyisi Onur

Güncelleme Tarihi:

Otoritelere göre en iyisi Onur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2013 21:09

G.Saray maçında bir kez daha devleşen Trabzonspor kalecisine otoritelerden övgü yağıyor

Haberin Devamı

Trabzonsporlu Onur Kıvrak, 2 gol yemesine rağmen G.Saraylıların attığı tam 14 şutu inanılmaz reflekslerle çıkararak gündeme oturdu. Kazım Koyuncu ve Volkan Konak ile motive olduğunu söyleyen Onur, “Artık gerçek Trabzonluyum” diyor.

ÖNCEKİ akşam oynanan Galatasaray maçında takımı 2-1 mağlup olmasına karşın yaptığı 14 rekor kurtarışla maçın en iyilerinden birisi seçilen Onur’un performansının artmasındaki en önemli etkin Trabzon kentini benimsemesi. Sözleşmesindeki, “7.5 milyon Euro’yu getiren alır” maddesini kendi isteğiyle kaldırtacak kadar Trabzon’u benimseyen İzmirli Onur, “Ben artık Trabzonluyum. Trabzon’la özdeşleştim ve hatta sadece Karadeniz müziği dinliyorum” diyor.


ÇİÇEĞİ BURNUNDA EVLİ
Geçtiğimiz yaz uzun zamandır birlikte olduğu Dilek Akkuş ile evlenen ve Trabzon’un sakin semtlerinden Beşirli de oturan Onur, genelde eşiyle ve takım arkadaşları ile zaman geçiriyor. Musakka ve yöresel yemeklerden de sık sık yemeyi ihmal etmeyen tecrübeli oyuncu, guymak ve mezgit tavaya hayır diyemiyor. Trabzon’a aşık olduğunu her fırsatta vurgulayan Kazım Koyuncu hayranı Onur, “Maçlara çıkmadan yarım saat önce Kazım Koyuncu ve Volkan Konak dinlemesem motive olamıyorum” dedi.

Haberin Devamı


Turgay Şeren
Onur gibisi yok

LİGİMİZİN en formda kalecisi Onur Kıvrak. Bunu son G.Saray maçında da açıkça gördük. Onur tabir-i caizse Galatasaray ataklarına Arena’da tek başına direndi. Ligimizdeki kalecilerden en çok Onur Kıvrak’ı beğeniyorum. Volkan da kalesinde güven veriyor fakat bence Onur’un gerisinde. Yaptığı kritik hatalar pahalıya mal oluyor. Fakat bu hafta Karabük’te iyiydi. Muslera’ya gelirsek tabii ki iyi kumaş ama en büyük sıkıntısı önündeki defans oyuncularının yaptığı hatalar. Aynı şekilde Tolga Zengin de Trabzonspor’da oynadığı dönemden bu yana çok beğendiğim bir isim ama onun handikapı önünde sürekli değişen defans oyuncuları.

Rüştü Reçber
Onur daha başarılı

ONUR Kıvrak ile Volkan Demirel için rahatlıkla ligimizin en formda kalecileri diyebiliriz. Ama Onur’un performansını daha başarılı buluyorum. Beşiktaş’ın kalecisi Tolga Zengin de sezon başından bu yana kalesinde güven veriyor. Ama futbolda şu var, bazen bir kurtarış yaparsınız maçın kaderi değişir, Muslera’nın Trabzon maçında yaptığı gibi... Bazen de Onur Kıvrak gibi bir çok atağın gol olmasını engellersiniz ama maç sonu takım kaybetmiştir.

Haberin Devamı

Engin İpekoğlu
Sürekli üstüne koyuyor

GALATASARAY maçında da açıkça belli oldu ki ligimizin en formda kalecisi Trabzonsporlu Onur Kıvrak… Tolga Zengin, Onur ve Volkan Demirel tecrübeli isimler ve bunlar Milli Takım kalecileri. Ama istikrar denilince akla ilk Onur Kıvrak geliyor. Her maç başarılı olan Onur’un en büyük özOtelliği üzerine koyarak devam etmesi. Onun için ismi öne çıkıyor. Galatasaraylı Fernando Muslera da yabancı kaleciler içinde en başarılı olanı.

Hayrettin Demirbaş
Ayrım yapmak zor

FERNANDO Muslera beni Hayrettin yapan bir camianın kalecisi, tabii ki başarısı beni mutlu eder ama benim için önemli olan Türk Milli Takımı’nda görev alacak isimler ve onların form durumları. Onur Kıvrak, Tolga Zengin ve Volkan Demirel’in performansları sevindirici. Onur son haftalarda gerçekten iyi maçlar çıkarıyor onu beğeniyorum ama ben bu isimler arasında ayrım yapmakta gerçekten çok zorlanıyorum. Benim için bu kardeşlerimin hepsi bu ülkenin önemli değerleri.

Haberin Devamı

Bu haftaki performansları
Kaleci yediği gol karşılaştığı isabetli şut yüzdesi
Onur Kıvrak 2 13 15
Fernando Muslera 1 5 20
Volkan Demirel 2 9 22
Tolga Zengin 1 2 50
Genel performansları
Kaleci yediği gol karşılaştığı isabetli şut yüzdesi
Onur Kıvrak 17 87 19
Tolga Zengin 17 67 25
Fernando Muslera 12 38 31
Volkan Demirel 15 44 34

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!