Oto yıkamadan müzik dünyasına

Güncelleme Tarihi:

Oto yıkamadan müzik dünyasına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 17:03

Van'da açtığı oto yıkama merkezinde otomobil yıkayarak albüm masrafını çıkaran Dila Tezemir 'Su kompresörünü erkekler zor kullanırken ben zevkle çalışıyorum' dedi

Haberin Devamı

Dila-Adam Sanmıştım/ Video

Müzik dünyasına yeni katılan Dila, Caner Tepecik aranjörlüğündeki albümü ile yerini sağlamlaştırma çabasıyla yola çıktı. Müzik dünyasına girmeden önce Van’ da araba yıkamacısı olarak çalışan Dila, araba yıkayarak kazandığım para ile albüm yaptım dedi. Bugün girdiği renkli dünyayı birazda eleştiri tarzda “araba yıkamak ile şarkıcılık arasında bir fark yokmuş” diyen Dila, birazda hayal kırıklığını anlatıyor.

Genç şarkıcı, babasının alkol problemi nedeniyle çocuk yaşlarda okulunu bırakmak zorunda kalmış. İstanbul'da doğup büyüyen, 15 yaşında evlenerek anne olan Dila, çocuk yaşta yaptığı bu hatalı evliliğini boşanarak bitirmiş. Otomobil yıkayarak albüm için gerekli parayı toplayan Dila, "Bahar Gülü " adlı çalışmasında otomobil yıkarken söylediği şarkılara yer veriyor.

Haberin Devamı

Dila "Ayakta durmam ve çocuğuma bakabilmem için çalışmam gerekiyordu. Çevremdekilerin yönlendirmesiyle türkü barlarda sahne almaya başladım. Daha sonra İstanbul'u bırakıp, şehir dışına çıktım. Yardım gecelerinde, düğünlerde sahne aldım. Albümdeki eserlerin söz ve müzikleri Dila imzası taşırken, her iki işimi de para kazanmak için yapıyorum. Sanat yapıyorum diye yola çıktım diyenleri de şaşkınlıkla izlediğini söylerken, göz göre göre yalan söylüyorlar" diye konuştu.

Araba yıkama yerini albüm yapmak için devrettiğini söyleyen Dila, "Ne kadar hata yaptığımı da bu dünyanın içine girince anladım" dedi. Müzik dünyasına girmesinin amacını gelir düzeyini birazda olsa yükseltmek olduğunu söyleyen Dila, sanat için albüm yapmadım, sahnede sadece sanat için değilim diyerek herkesten farklı ve cesur bir açıklama ile müzik dünyasındaki yoluna devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!