Otay: Genç pilotlarımız ile gurur duyuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Otay: Genç pilotlarımız ile gurur duyuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 12:10

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay “Kendi segmentinde Türkiye'nin en çok satan 5 kapılı aracı olan Fiesta modelimizin dayanıklılığını ve üstün sürüş performansını ralli parkurlarında da kanıtlamaya devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Otay, yaptığı yazılı açıklamada, Ford Otosan Kocaeli Rallisi'nde Castrol Ford Team Türkiye'nin kendi evinde hem genel klasmanda hem de gençlerde çifte zafer elde ettiğini bildirdi.

Ford Otosan'ın ev sahibi olduğu Kocaeli Rallisinde 1. ve 2.'inci sırada bitiren Yağız Avcı ve Murat Bostancı'nın, Türkiye Ralli Şampiyonası'nda da ilk 2 sıradaki yerlerini koruduklarını belirten Otay, şunları kaydetti:

“Türkiye'de motorsporlarını uzun yıllardır kesintisiz destekleyen tek firma olan Ford Otosan, Kocaeli Rallisi'nin de 9 yıldır aralıksız olarak ana sponsorluğunu üstleniyor. Ford Otosan'ın, Kocaeli'nin ekonomisine olduğu kadar, şehrin sportif, kültürel ve sosyal yaşantısına da katkı yapmayı öncelik olarak belirledi. Kocaeli Rallisi ile kendi evimizde Kocaeli halkı ve ralli severlerle ralli coşkusunu yaşadık. Türkiye'de motorsporlarının gelişmesi için çalışıyoruz ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen genç yeteneklere destek veriyoruz.

Haberin Devamı

Genç ve yetenekli pilotlarımız Yağız Avcı, Murat Bostancı, Emre Yurdakul ve Orhan Avcıoğlu'nun Kocaeli Rallisi'nde gösterdikleri performanstan son derece memnunuz. Kendi segmentinde Türkiye'nin en çok satan 5 kapılı aracı olan Fiesta modelimizin dayanıklılığını ve üstün sürüş performansını ralli parkurlarında da kanıtlamaya devam ediyoruz.”

Bostancı: “Fiesta ve genç ekibimizin başarılarından memnunuz”

2011 sezonunu hedefleri doğrultusunda başarılı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, “Yağız Avcı ve Murat Bostancı son iki yarışta ilk iki sırada finişe ulaşarak takıma önemli puanlar kazandırmışlardı. Kocaeli Rallisi’yle bu seriye bir yenisi daha eklenmiş oldu. Kendi evimiz olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde de dört otomobilimizi finişe ulaştırmış olmak bizim için önemli. Kendi seyircilerimizin önünde çıktığımız bu yarışta ilk etapta Murat Bostancı’nın yaptığı en iyi etap zamanıyla start aldık ve liderliğimizi finişe kadar sürdürmeyi başardık. Bu arada genel klasmanda elde ettiğimiz 1 ve 2’ncilik ile bunu taçlandırdık. Fiesta S2000 araçlarımızın yanı sıra genç ve yetenekli pilotlarımız Emre Yurdakul ve Yunus Emre Zümrüt’ün Fiesta’ları ile yine çok iyi performans sergiledik'' dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Ralli Şampiyonası Puan Durumu

Pilotlar:

1.  Yağız Avcı  85,00
2.  Murat Bostancı 60,20
3.  Ercan Kazaz  51,00
4.  Burak Çukurova 50,00
5.  Fatih Kara  40,00

Takımlar:

1.  Castrol Ford Team Türkiye 191,40
2.  Bonus Parkur Racing 113,8
3.  Tok Sport   96,60

Gençler

1.  Murat Bostancı  39,6
2.  Yunus Emre Zümrüt  12
3.  Burcu Burkut Erenkul 11,20
4.  Simin Bıçakçıoğlu  10
5.  Ali Murat Pekdemir  8.60

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!