Osasuna teknik direktörü: Turu biz geçeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Osasuna teknik direktörü: Turu biz geçeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2006 15:36

Trabzonspor’un UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında yarın karşılaşacağı İspanyol ekibi Osasuna’nın teknik direktörü Jose Angel Ziganda, bordo mavili takımı yenerek tur atlayacaklarını söyledi.

Ziganda bugün düzenlediği basın toplantısında bu maçı kazanmak zorunda olduklarının bilincinde olduklarını kaydederek, "Büyük bir aksilik olmadığı takdirde Trabzonspor’u yenerek tur atlayacağız. Trabzonspor kaliteli forvet oyuncularına sahip bir takım. Rakibimiz de buraya gol atmak için geldi, gollü bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Türkiye’de aldığımız alınan beraberlik öyle bir sonuç ki iki takımı da açık futbol oynamaya itiyor. Trabzonspor’u hem Beşiktaş hem de Galatasaray karşılaşmalarında izledim. İzlediğim Trabzonspor, bizim oynadığımz takımdan çok farklıydı. Çok gol atan bir takım yaratmışlar. Bu da gösteriyor ki kaliteli forvetlerin olduğu bir takımla karşı karşıyayız. Taraftarımızın bu maçta bizi yanlız bırakmayacağını ve tribünleri dolduracağına eminim" dedi.

İspanyol teknik adam bir gazetecinin "Her maçta 7-8 oyuncu değiştirmek bir riks değil mi?" sorusuna "Futbolda her zaman risk vardır. Trabzonspor karşısında da 7 futbolcu değiştirmeyi düşünüyorum. Bütün oyuncularım her maç için kendilerini hazır tutuyorlar. Futbol bir sonuç oyunudur iyi sonuç aldığımız müddetçe yaptığımız değişiklikler risk olmaz" şeklinde konuştu. Ziganda, "Transfere hiç para harcamadan hem ligde hem UEFA Kupası’nda başarılı olmaya çalışıyorsunuz ?" sorusuna da şu cevabı verdi: "Bazı takımlar transfere bol para harcayabilirler, bekli rakibimiz Trabzonspor’da bu takımlardan biri ama bizim boşa harcayacak paramız yok. Trabzonspor kaliteli yabancılar almak için para harcadı ama biz harcayamadık. Şimdi karşı karşıya geldi ve kimin başarılı olacağı yarın ki maçtan sonra belli olacak."

OSASUNA TARAFTARI TURDAN UMUTLU DEĞİL

Bu arada Osasuna’nın resmi internet sitesinde yer alan ankette İspanyol kulübü taraftarların tur için çok umutlu olmadıkları görüldü. 33 bin Osasuna taraftarının katıldığı ankette katılanların yüzde 57’si takımlarının tur atlayacağına inanırken, ankette oy kullananların yüzde 43’ü ise ligde son iki haftada oynadıkları iyi futbol ve galibiyetlere karşın Trabzonspor’un İspanya’dan galibiyetle ayrılacağını ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!