Ortega + Batistuta

Güncelleme Tarihi:

Ortega + Batistuta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Biz Arjantin'i unutmuşuz. Japonya'yı 1-0 yenerken çok zorlandığını görmüştüm ve hatırlarsanız, Japonlar'ın futbolunu methetmiştim. Arjantin'i unutmuşum. Batistuta'nın attığı golü hatırlıyorum, ama o maçta Arjantin iyi oynamamıştı. Dün ise Jamaika takımını adeta sürklase ettiler. Ortega diye genç bir oyuncuları var, iki nefis gol attı. Sizi bilmiyorum ama, ben her attığı iki golde de Maradona'yı hatırmladım. Maradona'nın bilek zerafeti, çabukluğu Ortega'da da var. Gelelim Batistuta'ya. Ortega ile iyi bir ortaklık kurdu dün. Batistuta'nın attığı birinci golde Ortega'nın nefis pası var. Yapılan penaltı da Ortega'ya. Penaltıyı da Batistuta gole çevirdi. Bu ortaklık değil de nedir?

Arjantin takımının defansı da süper. Ayala ve sol bek Chamot gerçekten süper defans oyuncuları. Bir tane de Almeyda'ları var. O da defansın sağ tarafında oynuyor. Sizi bilmiyorum ama ben kalecilerini pek beğenmedim. Üç tane yan pasta çıktı, havaları dövdü. Arjantin defansını ve kalesini zorlayan bir rakip karşısında bu kaleci ne yapar bilemem. Arjantin takımının çok büyük bir tekniği var, artı düz top oynuyorlar. Öyle şova kaçtıkları yok. Batistuta, Arjantin Milli Takımı'nda 45. golünü attı. Ortega ise daha yeni yeni parlıyormuş. Attığı iki golün yanı sıra süper oynadı, artı Jamaika kalesini en az 3-4 kez bombardıman etti. Jamaika'nın 10 kişi kaldığını söyleyebilirsiniz, Arjantin bu 10 kişi kalan rakibi sürklase etti diyebilirsiniz. Bu da bir bakıma doğru olabilir, ama Arjantinli futbolcuların sahadaki becerilerini unutmak mümkün değil.

Biraz da Jamaika'dan bahsedeyim. Bu takımın 5 oyuncusu İngiltere liglerinde oynuyor. Ve Ortega-Batistuta ortaklığı bu takımı sürklase ediyor. Arjantin'i unutabilirmisiniz? Turnuvanın en genç hakemi Norveçli Rune Pedersen, harika bir maç yönetti. Az daha unutuyordum. Arjantinli gazeticiler son 15 dakikada oyuna giren Marcello Gallardo diye genç bir çocuğu gösterdiler. 22 yaşındaymış. Arjantin'de ikinci Maradona olacak diyorlar. İnşallah diyoruz.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!