Ortalık karışacak

Güncelleme Tarihi:

Ortalık karışacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2007 00:00

Avrupa basınına göre takımlarında mutsuz olan yıldızlardan Ronaldinho Milan’a, Cristiano Ronaldo Real Madrid’e, Eto’o da sezon sonu Arsenal’e gidecek.

FUTBOLDA sezon sonuna doğru yaklaştıkça, transfer kazanı da iyice kaynamaya başladı. Özellikle kulüplerinde mutsuz olduklarını gizlemeyen üç büyük yıldız bugünlerde transfer haberlerinin gözdesi konumunda. İspanyol ve İngiliz gazetelerine göre, önümüzdeki sezon Ronaldinho Milan, Eto’o Arsenal, Cristiano Ronaldo da Real Madrid forması giyebilir. Üstelik, Barcelona’nın süperstarı Ronaldinho hakkında Milan Kulübü’nün yaptığı son açıklama yazılanların spekülasyondan daha ileri boyuta geçtiğinin sinyalini verdi.

100 milyon Euro

"Barcelona Ronaldinho’yu satmayı düşünürse kesinlikle talibiz. Ronaldinho da kendisiyle ilgilendiğimizden haberdar" diye konuşan Milan Asbaşkanı Andrea Galliani, bu transferin gerçekleşme olasılığını bir anda artırdı. Bu durumda Milan’ın Barça’nın kapısını en az 100 milyon Euro’luk bir teklifle çalacağı ve böyle bir anlaşmanın da futbol tarihinin en pahalı transferi olacağı da yazılıp, çizilenler arasında.

Barcelona’da tıpkı Ronaldinho gibi bu sezon mutsuz günler geçiren ve hem takım arkadaşları hem de teknik direktörü Frank Riijkard’la kavgalı olan Samuel Eto’o da Avrupa basınına göre Katalan kulübüyle ipleri kopardı. Dünya medyası Kamerunlu golcünün hangi takıma gideceğini tartışa dursun, o yaptığı bir açıklamayla önemli bir ipucu verdi. Arsene Wenger’i çok sevdiğini söyleyen Eto’o, "Barça’ya gelmeden neredeyse Arsenal’e gidecektim. Bu o zaman gerçekleşmedi ama Wenger’le çalışmaktan her zaman memnun olurum" dedi.

Real’e yeni Ronaldo

Transferin gözde üçlüsünün diğer elemanı Cristiano Ronaldo ise Real Madrid’in yakın takibinde. Dünya Kupası’ndaki İngiltere-Portekiz maçında Rooney’nin kırmızı kart görmesine neden olduktan sonra Ada’lı futbolseverlerle yıldızı barışmayan ve gittiği hemen her statta ıslıklanan genç futbolcu için İspanyol As gazetesi, Real’in Manchester United’a 65 milyon dolar teklif ettiğini yazdı. Gazete ayrıca, İspanyol devinin 21 yaşındaki yıldız için menajerinden söz aldığını da ileri sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!