Orta hakemden yan hakeme kırmızı kart

Güncelleme Tarihi:

Orta hakemden yan  hakeme kırmızı kart
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2005 01:41

Şanlıurfa’da oynanan Yenihalspor ile Eyüpspor maçının orta hakemi, bir futbolcuyu ve onunla tartışan kadın yan hakemi kırmızı kartla oyundan attı.

Şanlıurfa’da 1’inci Amatör Küme’de yer alan Yenihalspor ile Eyüpspor arasında geçen hafta sonu oynanan futbol karşılaşmasının orta hakemi, bir futbolcuyu ve onunla tartışan kadın yan hakemi kırmızı kartla oyundan attı.

Kent merkezindeki Haleplibahçe Stadı’nda geçen pazar günü oynan Yenihalspor-Eyüpspor karşılaşmasının 87’nci dakikasında, Eyüpsporlu Bekir Boztepe’nin girdiği gol pozisyonunu ofsayt olarak değerlendiren yan hakem Nezahat Yıldırım bayrak kaldırdı. Buna sinirlenen Eyüpsporlu Bekir Boztepe, kadın yan hakem Nezahat Yıldırım’ın yanına giderek itirazda bulundu. Yan hakem Yıldırım ile futbolcu Boztepe arasında tartışma başladı.

Yan hakem ile futbolcunun yanına giden orta hakem Halil Kaçmaz, tartışmanın sona erdirilmesini istedi. Yan hakem Nezahat Yıldırım ile futbolcu Bekir Boztepe, bu uyarıya rağmen tartışmaya devam ettiler. Bunun üzerine orta hakem Kaçmaz, her ikisine kırmızı kart göstererek oyundan attı. Şanlıurfa’nın tek kadın hakemi olan Nezahat Yıldırım, maçtan ihraç edilmesi karşısında şoke oldu. Seyirciler de bu durumu önce şaka sandı, ancak hakem ve futbolcunun birlikte sahayı terk ettiğini görünce tüm stat şaşkınlık geçirdi. Karşılaşmanın son üç dakikası eksik yan hakemle oynandı.

Golsüz berabere biten maçın orta hakemi Halil Kaçmaz ve kırmızı kart gören yan hakem Nezahat Yıldırım, açıklama yapmaktan kaçınırken, Eyüpsporlu Bekir, yan hakemin kendisine hakaret ettiğini öne sürdü. Bekir, ‘Pozisyonumun ofsayt olmadığına itiraz ettim. Ancak, yan hakem bana ‘manyak, geri zekalı’ dedi. Bunu duyan maçın hakemi de ikimizi kırmızı kartla dışarı attı’ diye konuştu.

Orta hakemin yetkisi var

Müsabakanın orta hakemi, yardımcı hakemini hatalı yönettiği ya da sportmenlik dışı davranışlaryaptığı gerekçesiyle görevden alabilir. Orta hakeme böyle bir yetki verilmiştir. Ancak, böyle bir olaya ne ben şahit oldum, ne de duydum. Böyle bir olay, olsa olsa, iki hakemin arasındaki bir husumetten olabilir. Hele hele küçük yerlerde kadın hakemler arasında bu tür çekişmeler daha çok görülmektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!