Orman'dan çarpıcı açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Ormandan çarpıcı açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2014 15:23

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ikinci başkan Ahmet Nur Çebi ve genel sekreter Metin Albayrak, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile kahvaltıda buluştu.

Haberin Devamı

Fikret Orman, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu:
Kapalı tribün inşaatı mayısın 12’sine kaldı. Çatıyı halatlar tutacak. Fenerbahçe ve Galatasaray gibi olmayacak. Biraz pahalı bir işlem ama dünyanın en güzel stadını yapmak istiyoruz. Halatlar 80 noktadan çekilip çatı yükselecek. Bu nedenle çok zorlanıyoruz.

Altyapı sahamız değişecek. Ümraniye’ye sentetik saha yapılacak. Yarışmacı takımların çoğu Ümraniye’ye geçecek. Fulya’da sadece yetiştirmelik takımlar kalacak.
Bir saha 200 bin Euro civarında… Ama uzun yıllardır çivi bile çakılmamış.

6 maç saha kapatma cezası aldık. Gelirsiz oynuyoruz. 13 milyon lira hasılat yapabildik, 30 milyon lira bekliyorduk. Rakiplerimizde bu rakam 130 milyon lira civarında…
Seyircisiz futbol gerçekten çok kötü… Seyirci en önemli faktör. Başımıza bu sezon her şey geldi. Oyuncu olaylarından tutun, hakem olaylarına kadar…
Biz kendi evimizde oynasaydık bu sezon şampiyon olurduk. Yeni bir yönetimiz. Önder Özen ilk kez futbol direktörlüğü yapıyor. Bilic ilk kez Türkiye’de büyük bir takımda çalışıyor.
Geldiğimiz nokta Şampiyonlar Ligi’ne katılma noktası… Kendi stadımıza dönünce her şey çok daha güzel olacak.

Samet Aybaba bizde önemli işler yaptı. Beşiktaş başkanı olarak söylemeliyim ki, aramızda uyumsuz bir çalışma olmadı. En son bazı yanlış anlaşmalar oldu. Devam da edebilirdik ama olmadı.
Bilic’in camiaya uyumundan dolayı çok mutluyum. Birisine güveniyorsan her yiğidin bir yoğurt yiyişi var o yoğurt yiyişe saygı duyacaksın
Beşiktaş içinde bulunduğu kaotik durumda önemli işler yapmıştır. En önemli proje Şampiyonlar Ligi’ne gitmektir. Ben de istiyorum Avrupa’ya gitmeyi… Coşku yaşayalım. İki senedir Tromso dışında dışında bir yere gidemedik.

Haberin Devamı

Basketbol takımı önemli işler yapıyor. Hentbol takımı iyi işler yapıyor. Kadın voleybolcular Avrupa finali oynadı. Stat gözükmeye başladıkça bizimle ilgili dedikodu çok çıkacak demiştim. Bu kadar adi ve şerefsizce yalanlar beklemiyorduk.
Hem mali hem ahlaki deformasyon yaşadık. Siz hiç Fenerbahçe ve Galatasaray camiasında bizde konuşulanların binde birini görüyor musunuz?
Hiç Galatasaray CEO’sunun aldığı paranın konuşulduğunu görüyor musunuz? Galatasaray’ın masraflarının konuşulduğunu görüyor musunuz?
Fenerbahçe açıklamamız, aramızda kopukluk yarattı gibi bir görüntü oluşturdu. Bizi içten yıkmaya çalışıyorlar.
140 milyon lira ciro ile aldık. Önümüzdeki sezon 350 400 milyon bütçemiz olacak. Kayyuma gidilecekken dünya yıldızlarından bahsediliyordu. 2 sene önce başkan olduğumda koltuğu dahi almak isteyen haciz avukatlar vardı.

Haberin Devamı

Ahmet Nur Çebi ile ilgili başkanlığa gidiyor şeklinde haberler yapılıyor. Çeb’yle aramızda 1 defa olumsuz konuşma geçmedi. Kulüpteki paralel yapı söylentisine asla inanmıyorum. Biz bu işe tenkitleri kabul ederek girdik. Ben yalan habere takığım, biz tanrı parçacığı değiliz. Algılamayı doğru veremedik biz orada spor seyirciyle güzel demek istedik. Şeref Bey, Baba Hakkı, Süleyman Seba zihniyetinin izindeyiz. Benzer durum Bursaspor’la da olsa yine açıklama yaparız. E-bilet başladı, artık deplasman yasağı bitmeli.

Fenerbahçe taraftarı bizim statta olsun, biz de onların stadına gidelim. Herkes futboldan uzaklaşıyor. Futbol medyası küçülüyor. TRT’nin görüntüleri olmasa kimse futbol programı seyretmeyecek. Biz hangi deplasmana gidersek gidelim saygı görüyoruz kimse olumsuz bir şey söylemiyor. Ben bu işi gerebilirim de… Ama kulübe ne fayda? ‘Ahmet Dursun, Seba gitsin’ de dediler. Aralardan bağıranlar, cesaretleri varsa gelip yüzüme konuşacaklar. Serdal Adalı’ya sahip çıkılmadı mı? Gittik savunmayı yaptık. Bir defa olumsuz konuşulmasın. Şike sürecini üstlenmedik. Bizi konu mankeni yaptılar. Adalı’nın tapesi bile yok. Aziz Yıldırım’ın hapse girmesi beni sevindiren bir şey değil. İnsan olarak üzülüyorum. Bizde her karar demokratik şekilde yapılır. Her konuyu istişare ederiz. 24 ayda en çok rahatsız olduğum konu yalan haberler… Yalan haber yazan internet siteleri… Olayları ispat etmeyen şerefsizdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!