Orhun Ene'den Enes'e övgü

Güncelleme Tarihi:

Orhun Eneden Enese övgü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 15:58

Milli basketbolcu Enes Kanter'in Amerikan Ulusal Basketbol Ligi oyuncu seçmelerinde (NBA Draftı) 3. sırada seçilmesinin yankıları sürüyor.

Yıldız basketbolcunun elde ettiği başarıyla ilgili açıklama yapan (A) Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, Kanter'in draftta 3. sırada seçilmesinin, kendilerine büyük bir gurur yaşattığını söyledi.

Kanter'in, NBA draft tarihinde en üst sırada seçilen Türk basketbolcusu olduğuna dikkati çeken Ene, “Kanter'in 3. sırada seçilmesi, hem sportif açıdan hem de ülkemizin dünya basketbolundaki etkinliği açısından çok önemli. Bundan önce de Türk oyuncular NBA'e oymaya gidiyordu, ama drafta katılan oyuncu sayımız bu kadar fazla değildi. O anlamda Kanter'in bu başarısı, diğer Türk basketbolcuların geleceği açısından çok önemli bir örnek teşkil edecek” dedi.

Bu yıl yapılan seçmelerden sonra hem Avrupa'nın hem de dünyanın Türk basketboluna bakış açısının değişeceğini kaydeden Ene, “Zaten NBA'de Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Ersan İlyasova, Semih Erden ve Ömer Aşık forma giyiyor. Bu oyuncularımızın yanı sıra dünya ikinciliğine kadar giden yolda Türk Milli Takımı'nın performansı, bizleri birçok ülkenin gözünde daha farklı bir görünüme kavuşturdu” diye konuştu.

Enes'in milli takımda göstereceği performansın da kendileri için önemli olduğunu belirten Ene, şöyle devam etti:
“Enes, inşallah başarısını milli takımda da devam ettirir. Genç oyuncumuz, aday kadroda düşündüğümüz bir isim. Zaten altyapıda milli takımlarımızda da her zaman görev aldı. Litvanya'da yapılacak Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda kadroda girip giremeyeceği konusunda henüz bir şey diyemem, ancak aday kadroya çağrılacaktır.
Sakatlıkları süren Ömer Aşık ve Semih Erden'in şampiyonaya kadar iyileşebileceğini düşünüyorum. Enes'i aday kadroya çağırmamız, Ömer ve Semih'in sakatlığına bağlı değil. Onlar olsa bile Enes yine bizim rotasyonumuz içerisinde kullanabileceğimiz bir oyuncu. Enes ile birlikte uzun rotasyonumuzda daha güçlü duruma geleceğimizi düşünüyorum.”

“ENES, MİLLİ TAKIMDA HER ZAMAN OLMALI”

(A) Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, Enes Kanter'in Türk Milli Takımı'nda, gelecek 10 senede her zaman olması gerektiğini vurguladı.

“Enes, seneler içerisinde milli takıma çok önemli katkılar verecektir” diyen Orhun Ene, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türk Milli Takımı'nın da Enes'e çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. NBA'de oynayan birçok Avrupalı yıldızın, Avrupa basketbolunun oynandığı Avrupa ve dünya şampiyonalarında forma giyerek, milli takımlarıyla birlikte kendi oyunlarını da geliştirdiklerini gördük. Enes'in NBA'de kendi pozisyonunda oynayan ABD'li oyunculara göre, milli takımda yer alacak olmasından dolayı bir adım önde olacağını düşünüyorum.”

Türk basketbolunun yetenek anlamında hiçbir zaman diğer ülkelerin gerisinde kalmadığını dile getiren Ene, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ancak biz, geçmiş yıllarda dünya ile yarışmayı bilmiyorduk. Yarışmak için neler yapılması gerektiğini bilmiyorduk. Günümüzde artık oyuncular kendi oynadıkları ligin dışına çıkmaya başladılar. Avrupa'ya ABD'ye gitmeye cesaret ettiler. Milli takımda da başarılı olduktan sonra bütün NBA takımları oyuncularımızı görme fırsatını yakaladı. NBA'in de artık Avrupa ve dünya basketboluna bakış açısı değişti. Artık birçok asistan antrenör, çeşitli yaşlardaki Avrupa şampiyonalarını yakından takip etmeye başladı. NBA draftında seçilme başarısı gösteren oyuncularımızın orada kalıcı olmaları gerekiyor. Enes'in çalışkanlığı ve yeteneğiyle çok üst düzey bir basketbolcu olacağını düşünüyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!