Orhun Ene, basketbolu bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Orhun Ene, basketbolu bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Galatasaray ve (A) Milli Basketbol Takımı’nın kaptanı Orhun Ene, şok bir kararla basketbolu bıraktığını açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray’da yaşadığı son olaylardan sonra motivasyonunu kaybettiğini belirten Orhun Ene, "Bir basketbolcu eli titrediği ve toptan kaçtığı an bu işi bırakmalıdır. Mantığa göre bırakmamam gerikiyordu ama duygularım daha etkili oldu" dedi.

Fizik olarak birkaç yıl daha oynayabilecek durumda olduğunu anlatan Ene, şöyle devam etti: "Geçen sezon sonunda beni basketboldan koparacak sorunlar yaşadım. Ancak yöneticiler bu sezonun geçen sezondan çok güzel olacağı sözünü verdiler. Ben bu yüzden Efes Pilsen’in transfer teklifini kabul etmedim. Sezon öncesi antrenörler geldi, gitti. Transfer geç yapıldı ve iyi bir hazırlık dönemi geçiremedik. Sezona kötü başladık. Bu olaylar da bu sezonun geçtiğimiz sezondan farklı olmayacağını gösterdi ve çok sevdiğim formamı bırakmak zorunda kaldım. Ben hedefleri olan bir oyuncuyum. Bu şekilde devam ettirdiğim sürece kaybetmiş sayılırım".

"ÜST NOKTADA BIRAKTIM"

Basketbolu (A) Milli Takım kaptanı olarak en üst noktada bıraktığını kaydeden Orhun, "(A) Milli Takım kaptanı ve Galatasaray formasıyla basketbolu bırakmam, benim için mutluluktur" diye konuştu.

Bırakma kararını alırken (A) Milli Basketbol Takımı Antrenörü Aydın Örs ile konuştuğunu belirten Orhun Ene, milli takımda yerinin doldurulabileceğini, Galatasaray’ın ise birkaç maç zorluk çekeceğini kaydetti.

Galatasaray’a bir oyuncu olarak zarar vermek yerine bu yanlışlığı düzelterek faydalı olmak istediğini vurgulayan Orhun, "Ben yaşanan olaylar sonucu oyunculuğumu noktalıyorum. İleride tüm yanlışları bilen bir yönetici olarak Galatasaray’a hizmet vermek istiyorum. Türk basketbolunu daha iyi duruma getirecek olanlar, bu sıkıntıları yaşayan bizleriz. Bu kararımdan hiçbir şey beni geri döndüremez" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!