Organ bağışı için futbol şov!

Güncelleme Tarihi:

Organ bağışı için futbol şov
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2015 17:18

Balkan ülkeleri arasında Bulgaristan’ın Sofya şehrinde Romanya, Bulgaristan ve Türkiye arasında organ nakli olmuş hasta, vericileri, doktorları ile emektar futbolculardan oluşan takımlar maç yaptılar.

Haberin Devamı

YENİCANDER (Organ Nakli ile Yeni Canlar Yaşatma ve Kurtarma Derneği) ve T.C. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Merkezi tarafından Türkiye ayağı organize edilen turnuva Balkan ülkelerinde organ nakli ve organ bağış bilincine yönelik olarak düzenleniyor.

Organ bağışını destekleyen ilk uluslararası futbol turnuvası Bulgaristan'ın Başkent'i Sofya yapıldı. Bu önemli turnuvaya Türkiye'den T.C. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversite'si Tıp Fakültesi Gaziosmanpaşa Hastanesi, Yenicander ile eski milli futbolcular Papen Mustafa ve Kerem İnan temsil etti. Ülkemizde de bir dönem forma giyen Antalyasporlu Ginchev ise Bulgaristan adına forma giydi. Organ nakli geçirmiş hastalarla ile organ nakli yapan doktorlar turnuvada karşılıklı futbol oynadılar. Sahaya çıkan üç ülkenin eski milli futbolcuları organ bağışına destek çağrısında bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!