Orduspor 1-2 Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Orduspor 1-2 Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 17:28

Son 2 haftada 8 gol atarak galip gelen Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda Orduspor'u 2-1'lik skorla mağlup ederek galibiyet serisini 3 maça çıkardı...

Haberin Devamı

Ordu 19 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşmada siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri 34. dakikada kaptan İbrahim Toraman ile 54. dakikada Oğuzhan Özyakup kaydetti. Ev sahibi Orduspor'un tek golünü ise 24. dakikada Hasan Kabze attı.   

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR - Emre Oktay'ın objektifinden

Galibiyet serisini 3 maça çıkaran Beşiktaş puanını 25'e yükselterek 2. sıraya yerleşti. Hector Cuper'in öğrencileri ise 18 puanla 11. sırada kaldı.

Siyah-beyazlılar, ligin 15. haftasında sahasında Eskişehirspor'u konuk ederken Orduspor da deplasmanda Bursaspor ile mücadele edecek.

AYBABA: "KALAN 3 MAÇI DA KAZANMAK İSTİYORUZ"

ÇÜNKÜ UMUT HAYATIN GONCASIDIR - Orhan Can yazdı

CUPER: "GOLÜ BULDUK AMA AVANTAJI KORUYAMADIK"

Gol sayısı 32'ye çıktı

Bu sezon maçlarının bol gollü geçmesi dikkatlerden kaçmayan Beşiktaş, 14. hafta maçından sonra ligde attığı gol sayısını 32'ye çıkardı. Siyah-beyazlılar son 6 haftada 19 gol attı.

Haberin Devamı

Orduspor 1-2 Beşiktaş
         

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Fernandes kadroda yok

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Portekizli golcü Manuel Fernandes maç kadrosunda yer almadı. Spor Toto Süper Lig'de bu sezon sergilediği oyunun yanı sıra, 5 gol atıp ve 6 asist yaparak siyah-beyazlıların skorlarına büyük katkı sağlayan Fernandes, sakatlığı nedeniyle Ordu deplasmanında takımını yalnız bıraktı. Kırmızı kart cezalısı Almeida ise cezasını hafta içi oynanan Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında çekerek takımdaki yerini aldı.

Orduspor'da 5 eksik

Orduspor'da ise sakatlıkları devam eden David Barral, Agustin Garcia, Onur Tuncer ve Selçuk Şahin'in yanı sıra sarı kart cezalısı Miguel Garcia 18 kişilik maç kadrosuna dahil olamadı.

Yoğun güvenlik önlemi

Maç öncesi Ordu Emniyet Müdürlüğü'nce şehirde ve stat çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Stat çevresi ve içerisinde 500'ü polis, 500'ü de özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam bin personel görev yaptı. Karşılaşmayı, KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar da izledi.

Haberin Devamı

Ersan cezalı duruma düştü

BEŞİKTAŞ savunmasının son haftalarda değişmezi olan Ersan Gülüm, Ordu deplasmanında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Siyah beyazlı futbolcu, İnönü’deki Eskişehir maçında takımını yalnız bırakacak.

Takımımı özlüyorum

ORDU’nun teknik direktörü Cuper, “İlk devre kalan 3 maçta kendi takımım için endişeleniyorum. Sezon başındaki daha güzel oynayan ve moralli oyuncuları görmek istiyoruz” diyerek  imada bulundu.

Beşiktaşlılar zemini eleştirdi

ORDU 19 Eylül Stadı’nın zemini siyah beyazlı futbolcuların tepkisini çekti. Kaptan İbrahim Toraman, “Oyuna iyi başlayamadık, istediğimiz oyunu yansıtamadık. Biraz da zemin nedeniyle böyleydi. Son derece ağır bir zemindi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PRiM 15 BiN LiRA OLSUN

Siyah beyazlı futbolcular karşılaşmadan sonra istekte bulundu.

Ahmet Kavalcı, Ordu galibiyeti için dağıtılacak primi oyuncuların belirlemesini istedi. Siyah beyazlılar da normalde 9 bin lira olarak kararlaştırılan primi 15 bin liraya çıkardı.

SPOR Toto Süper Lig’de müthiş bir form grafiği yakalayan Beşiktaş, sezon başındaki beklentilerin üzerine çıktı. Lig başlarken kimsenin şans vermediği siyah beyazlı takım, Ordu’da aldığı galibiyetle son 6 maçta 16 puan toplayarak zirve yarışı için iddialı hale geldi. Bu durum, göreve geldiğinden beri ciddi zorluklarla uğraşan yönetimin de yüzünü güldürdü.

Siyah beyazlı yönetim, büyük çıkış yakalayan futbol takımına jest yapma kararı aldı. Yöneticiler, dünkü karşılaşmanın ardından önemli bir fedakarlıkta bulunarak, Ordu maçı için dağıtılacak primi futbolcuların kendilerinin belirlemesini istedi.

Haberin Devamı

RAKAM HAFTA BAŞI KESİNLİK KAZANACAK

BEŞİKTAŞLI yöneticilerden Ahmet Kavalcı, normalde 9 bin lira olarak kararlaştırılan primin, gerek takımın Ordu’da ortaya koyduğu mücadele ve gerekse de aldığı önemli galibiyet nedeniyle artırılacağını açıkladı. Daha sonra da galibiyet priminin  ne kadar olmasını istediklerini teknik heyet ve futbolculara sordu.
Futbolcular da maçtan sonra yaptıkları ilk konuşmada, primin adam başı 9 bin liradan 15’er bin liraya çıkarılmasını istedi. Siyah beyazlı futbolculara dağıtılacak primin yönetim kurulunda yapılacak görüşmenin ardından hafta başı kesinlik kazanacağı bildirildi.

İNGİLTERE’DE ÖĞRENDİM

OĞUZHAN maçın ardından attığı golü anlattı. Genç yıldız, “İngiltere’de topu ilk kontrol çok önemli diye öğrendim. Topu tam önüme aldım ve iyi bir şutla golü attım” diye konuştu. Öte yandan Oğuzhan Özyakup, Mersin İY maçından sonra Beşiktaş ile ligdeki 2. golüne imza attı.

Haberin Devamı

Q7 yine isyanlarda

BEŞİKTAŞ’ta kadro dışı bırakılan Ricardo Quaresma, devre arasında ayrılacağının sinyalini verdi. Menajeri Ahmet Bulut ile görüşen Portekizli yıldız, “Bir haftadır antrenmanlara çıkmıyorum. Çünkü sakatlandım. Sezon başından bu yana da alacaklarım ödenmiyor. Bu konuda çok rahatsızım. Kulüpten kimse benimle konuşmuyor” diyerek sıkıntısını dile getirdi.

Stat: 19 Eylül
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, İsmail Şencan, Gökhan Memişoğlu
Orduspor: Fornezzi, İbrahim Kaş, Barros, Atila, Ferhat, Şamil (Dk. 76 Abdülkadir), Ali, Umbides, Monje (Dk. 67 Yiğit), Stancu, Hasan Kabze
Beşiktaş: McGregor, Sivok, Ersan, Uğur Boral, Hilbert, İbrahim Toraman, Necip Uysal, Oğuzhan (Dk. 85 Erkan Kaş), Olcay (Dk. 75 Veli), Holosko (90 2 Batuhan), Almeida
Goller: Dk. 24 Hasan Kabze (Orduspor), Dk. 34 İbrahim Toraman, Dk. 54 Oğuzhan (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 39 İbrahim Kaş, Dk. 66 Umbides, Dk. 90 Ali (Orduspor), Dk. 36 İbrahim Toraman, Dk. 49 Ersan, Dk. 74 Oğuzhan, Dk. 75 Almeida, Dk. 84 Veli, Dk. 90 2 Erkan Kaş (Beşiktaş)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!