Optimum zirveye çok yakın

Güncelleme Tarihi:

Optimum zirveye çok yakın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2011 10:39

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde (TKB2L) bu sezon gösterdiği başarılı performansla adını 4'lü finallere yazdıran Optimum TED Ankara Kolejliler, birinci lig hedefine ulaşmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Ligde normal sezonu, tüm maçlarını kazanarak lider tamamlayan başkent ekibi, play-off'larda sırasıyla Bandırma Basketbol ve Nesibe Aydın'ı eleyerek adını 4'lü finallere yazdırdı.

Finallerdeki rakipleri, hedefleri ve sezonla ilgili olarak değerlendirmelerde bulanan Optimum TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Derya Özyer, sezon öncesinde çok kaliteli bir kadroyla yola çıktıklarını ve oyuncularından istediği verimi fazlasıyla aldığını söyledi.

Kadrolarında hem genç, hem de tecrübeli isimlerin yer aldığını hatırlatan Özyer, “Normal sezon bizler için çok iyi geçti. Bütün maçlarımızı kazanarak hedeflerimizden birine ulaştık. Normal sezondaki bu başarı, ne kadar istikrarlı bir şekilde oynadığımızın da göstergesi. Ligde en çok sayı atıp, potasında en az sayı gören takım olduk ve bu konuda önemli bir başarıya imza attık” dedi.

Takım ve camia olarak çok önemli bir periyoda girdiklerini vurgulayan Özyer, “Hata kaldırmayacak bir dönem içindeyiz. Oyuncular ve teknik ekip olarak bunun bilincindeyiz. 4'lü finaller için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sahaya en iyi şekilde çıkıp, elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Hedefimiz, birinci lige şampiyon olarak çıkmak. Finallerdeki rakiplerimizin hepsinin gücü belli. Çok önemli takımlarla mücadele edeceğiz. Fakat bizim de şampiyon olacak güçte olduğumuzu düşünüyorum. Bütün rakiplerimize saygı duyuyoruz” diye konuştu.

“BÜTÜN CAMİANIN GÖZÜ KULAĞI BİZDE”

Optimum TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Özyer, başarı için bütün camianın birbirine kenetlendiğini belirtti.
“Şu anda bütün camianın gözü kulağı bizde” diyen Özyer, “Bu durum bizlerde herhangi bir baskı yaratmıyor. Aksine herkesten çok önemli destekler alıyoruz. Sporun içinde her türlü sonuç var. Erkek takımımız açıkçası hedeflediğimiz yere ulaşamamış olabilir ama dediğim gibi bu spor kazanmak da var, kaybetmek de. Bu destekle birlikte elimizden gelenin en iyisini yapacağız. TED Ankara Koleji kadın basketboluna yıllardır yatırım yapan köklü bir kulüp. Aynı durum erkek basketbolu için de geçerli. Kulübümüz hak ettiği yerlere mutlaka gelecektir. Camiamızı hak ettiği başarılara taşımak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ankara'nın bayan basketbol tarihinde her zaman önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Özyer, sözlerini şöyle tamamladı:
“Benim oynadığım dönemlerde 4-5 Ankara takımı birinci ligde mücadele ediyordu. Daha sonra uzun seneler tek takım birinci ligde başkenti temsil etti. Bu sene dört Ankara ekibi, 2. ligde mücadele etti. Bizim hedefimiz birinci lige çıkıp, orada kalıcı olmayı başarabilmek. Ancak tabii hedeflerimizi adım adım düşünüyoruz. Ankara'nın bayan basketbolunda ilerleyen yıllarda eskisi gibi önemli yerlerde olacağını düşünüyoruz. Bu kentin en üst ligde mücadele eden, üst sıralara çıkan takımlara ihtiyacı var.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!