Operasyondan geldi ikinci oldu

Güncelleme Tarihi:

Operasyondan geldi ikinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2013 00:35

Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye erkeklerde birinci, kadınlarda ikinci oldu.Vatani görevini Şırnak’ta yapan Yavuz Can, şampiyona için helikoptere şampiyonaya getirildi ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA Olimpiay şampiyonu Aslı Çakır Alptekin’in adı verilen spor salonunda gerçekleştirilen Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda milli takım erkeklerde birinci, kadınlarda da ikinci olurken, organizasyona dagmasını vuran ise Yavuz Can oldu. Balkan Salon Şampiyonası’nda, astsubay olan milli atletimiz Can gümüş madalya kazandı. Bu kazanılan madalyanın ilginç bir öyküsü vardı. Karagücü Kulübü’nün atleti Yavuz Can, vatan görevi için Şırnak’da görevliydi. Operasyon bölgesinde silahların gölgesinde boş anlarında antrenman yaptı.

ŞIRNAK’A GERİ DÖNDÜ

Dağ tepe koştu tıpkı krosçular gibi. Bu şampiyona onun için çok anlamlıydı. Yıllar sonra ülkemizin kavuştuğu salonda ilk kez Balkan Şampiyonası yapılacaktı. Üç ay zaman zaman sıfır rakımda çalıştı. Şampiyona için İstanbul’a gelecekti ama yollar kapalıydı. Komutanları milli atleti helikopterle şampiyonaya gönderdi. Yavuz da 400 metrede Sırp rakibi Mateo Ruzic’in ardından 13 saniye farkla Balkan şampiyonluğunu kaçırıp 47.29 ile gümüş madalyanın sahibi oldu. Yavuz Can milli formasını çıkarıp yine görev alanı Şırnak yollarına düştü.

Haberin Devamı

KAZADAN ÇIKIP YARIŞTILAR

15 sporcu, 4 teknik adam ve yöneticiden oluşan Ermenistan kafilesinin minibüsü önceki gece trafik kazası geçirdi. Kazaya karşın sporcular dün mücadele etti.

NEVİN YİNE REKOR KIRDI

12 üye, 2 de konuk ülkeden 179 atletin katıldığı Balkan Salon Atletizm Şampiyonasında 60 metre engellide Nevin Yanıt 7.98 ile şampiyona ve kendisine ait olan Türkiye rekorunu kırdı. 1500 metre erkeklerde İlham Tanui Özbilen 3.37.49 ile şampiyona rekorunun sahibi oldu. Gülle atma erkeklerde Hüseyin Atıcı 19.50 ile büyükler, aynı kategori bayanlarda Emel Dereli 17.04 ile Yıldızlar ve Gençler Türkiye rekorlarını kırdılar. Tasnif dışı yarışan Süleyman Bekmezci 3000 metre de 8.19.71 derecesi ile Yıldızlar Türkiye rekorunu geliştirdi.

Kızlar podyumda

Kadın milli atletlerimiz dün madalyaları topladı. 3000 metrede Dudu Karakaya (sağ alt) altın, 3 adım ve uzun atlamada Sevim Serbest Sinmez (üst) ile sırıkla atlamada Elmas Seda Fırtına (sağ üst) bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

40 YAŞINDAKİ AKSEL GÜRCAN GENÇ RAKİPLERİNİ PEŞİNE TAKTI

Uzun yıllar Türkiye’nin en iyi sprinter atletleri arasında başı çeken Aksel Gürcan, atletizmi bıraktıktan sonra uzun süre Moskova’da iş hayatına atıldı. Daha sonra Türkiye’ye dönen rekortmen atlet, 40 yaşında tekrar pistlere döndü. Dün de 60 metre 8 atlet arasında beşinci oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!