Onlar "Öncüden'' daha şanslı

Güncelleme Tarihi:

Onlar Öncüden daha şanslı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1997 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

Türkiye 16 Yaş Bireysel Tenis Şampiyonası'nın finalini, 14 yaşındaki Ceyda Keyman (ENKA) ve 13 yaşındaki Merve Asımgil (TED) oynadılar. Keyman birinci, Asımgil ikinci oldu. Bir çok yönüyle güzellikler içeren, tenis adına olumlu elektrik veren bir olaydı bu.

16 yaş, boş bir kategori değil. 15, 16 yaşında güçlü kızlarımız var. Ceyda ile Merve'nin, iki ve üç yaşlık handikaplarına rağmen finale ulaşması ise bir tesadüf, bir şans değil. Takır takır tenis oynayarak geldiler. Tertemiz bir final çıkardılar. Seyirciye, hakeme, rakiplerine karşı sevgi ve saygı içindeydiler. Maç sonrası birbirilerine sarılmaları herkesi duygulandırdı.

Maçı seyrederken şunları düşündük. Bugün zirvede olan Gülberk Gültekin ve Duygu Akşit de 13, 14 yaşta dikkati çekmişler ve büyükler şampiyonasına göz dikmişlerdi. O yaşlardaki Gülberk'le, Ceyda'nın ve Merve'nin oyunlarını kıyaslarsak ortaya nasıl bir yorum çıkar.

Bu soruya aradığımız yanıt, uluslararası alanda bir yere varıp varamayacağımız, kısacası Gülberk'i aşacak bir başarı için Keyman ve Asımgil aday olabilir mi? Bu konuyla ilgili olarak, yöneticilerin ve teknik adamların da görüşünü aldık. Kuşkusuz kesin bir şekilde konuşmak mümkün değil. Şu anda büyük fark görülmüyor.

Ancak, çok önemli bir faktör var. Bu iyi değerlendirilirse, Ceyda, Merve ve onlardan çok farklı olmayan diğer kız tenisçilerimiz, Dünya sıralamasında Gülberk'ten çok daha iyi bir yere varabilirler. Gülberk hiç bir zaman rahatlıkla, uluslararası turnuvalara katılma şansına sahip olmadı. Yeterli sponsor bulunamadı, bugünkü kadar bol sayıda puan alınacak küçük ödüllü turnuva yoktu. Şimdi koşullar çok farklı. Özellikle Ceyda'nın İsviçre'de kalması ve olanaklarının çok geniş çapta oluşu çok önemli. Yeter ki, bu çocuklar tenisten kopmasın. Gülberk bir ‘‘pioner'', bir öncüydü. İkinci kuşak daha ileriye ulaşmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!