Onlar dünyanın en iyisi

Güncelleme Tarihi:

Onlar dünyanın en iyisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2009 00:00

Uzatmaya giden finalde Arjantin temsilcisi Estudiantes’i 2-1 yenen Guardiola’nın öğrencileri, 1 yıl içinde 6 kupa birden alarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Onlar dünyanın en iyisi / WEB TV    

Dünyanın en büyüğü Barcelona / Galeri

BARCELONA, “dünyanın en iyi takımı unvanını”, Kulüpler Dünya Kupası’nı kazanarak resmileştirdi. 120 dakikalık finalde Arjantin temsilcisi Estudiantes’i 2-1 yenen Katalanlar, bir rekora da imza attı. Futbol tarihi, Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa, İspanya Ligi, Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası’nın ardından bir yıl içinde 6 kupa kazanan tek takım olarak Barcelona’nın adını yazacak.
Pedro yine attı
Bu 6 kupada birden gol atarak, takımından 3 gün önce tarihe geçen Pedro, dün akşam da zaferi getiren adam oldu. Birleşik Arap Emirlikleri’nde oynanan maçın 37. dakikasında Boselli’nin kafa golü ile yenik duruma düşen Avrupa Şampiyonu, karşılaşmayı 89. dakikada “her yerde gol atan adam”ın sayısı ile uzatmaya götürebildi.
Messi ‘göğüs’ gerdi
Dünyanın en iyi takımında, “dünyanın en iyi futbolcusunun” sahneye çıkışı ise 110. dakikayı buldu. Barcelona altyapısında yetiştiği için kariyerinde ilk kez bir Arjantin takımına karşı oynayan Messi, kendi vatandaşlarının ipini çeken isim oldu. Sağdan gelen ortayı göğsüyle filelere gönderen Messi adeta, “Ben her yerimle gol atarım” mesajı da verdi.
Kupa sonrası seremonide ise, bu muhteşem takımın teknik direktörü Pep Guardiola’nın gözyaşları vardı. Rijkaard’dan devraldığı oyuncuları müthiş bir aşama ile 1 yılda 6 kupaya taşıyan 38 yaşındaki hoca bu gururu yaşamakta yerden göğe haklıydı. Tıpkı, dünyada kupa bırakmayan bu muhteşem takımı Abu Dhabi’den evine geri götürecek Türk Hava Yolları gibi.    

Haberin Devamı

FiNALDEN AKILDA KALANLAR

471 milyon Euro’luk Barcelona’ya karşı, tam 10 kat daha ucuz olan 47 milyon Euro’luk takımı ile 110 dakika direnen Estudiantes de alkışı hak etti.

Estudiantes olan isimlerinin anlamı, İspanyolcada “öğrenciler” olan Arjantin takımı, futbolun 90 dakika olduğu dersini Barcelona’dan aldı.

İlk yarı Xavi’ye yapılan penaltıyı vermeyen Meksikalı hakem,  ‘Barcelona yarı finalde Meksika takımı Atlante’yi elediği için intikam mı alıyor?’ dedirtti.

Lazio, Manchester United ve Chelsea formaları giyen 34 yaşındaki Veron, Estudiantes forması ile futbol kariyerine müthiş bir final yapma şansını kılpayı kaçırdı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun, dünya şampiyonluğu ile eşdeğer olduğu tescillendi. Bu kupayı son 2 sezonda da M.United ile Milan kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!