Öneriler...

Güncelleme Tarihi:

Öneriler...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1997 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

‘‘Tekerlek kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur’’ demişler. Allaha şükür, benim böyle bir kaygım yok. Yazdıklarım, yazacaklarımın teminatıdır.

İşin esprisi bir yana, Trabzonspor gerçekten zor günler geçiriyor. Tekerlek kırılmadan yol göstermek isteyenler ya değişik şekillerde suçlandı, ya düşman ilan edildi. Peki sonra ne oldu ? Onları bu şekilde karalayanlar, şimdi aynı düşünce paraleline gelmediler mi ?

Trabzonspor'un, kanımca yapması gereken bazı şeyler var. Sürekli izlediğim bir takım için, gözlemlerim sonucu kaleme aldığım, kimseyi hiçbir şekilde bağlamayan bu önerileri, yanılmayı canı gönülden arzu ederek sıralıyorum:

1- Trabzonspor, kariyeri kimse tarafından tartışılmayacak yeni bir teknik direktörü hiç vakit yitirmeden takımın başına getirmeli, Özkan Sümer asli görevine dönmelidir. Yarışmacı antrenörlüğü yıllar önce sona erdirmiş Sümer'le yola devam etmek, korkarım, istenilmeyen sonuçları da beraberinde taşıyacaktır.

2- ‘‘Zararın neresinden dönülürse kardır’’ prensibiyle, bu yabancılardan derhal kurtulunmalıdır. Haftalardır bekleyen yemeği ziyan etmeyeyim diye yersen, zehirlenirsin. ‘‘Param ziyan olmasın’’ düşüncesiyle bunlarda edilecek ısrar, Trabzonspor'u hastaneye bile yetiştirilemeyecek duruma sokar.

3- Geçmişe mutlaka sünger çekilmelidir. Yöneticiler, geçmişten dem vurarak bazı futbolcuları suçlamaktan vazgeçmelidir. Çünkü, sahada mücadele edenler futbolculardır ve bu tip olumsuz demeçler kendilerini çok kötü etkilemektedir.

4- Gönderileceklerin yerine kaliteli yabancı oyuncu alınamadığı takdirde, hemen yerli piyasaya yönelinmelidir. Trabzonspor'un şu anki kadrosu şampiyonluğa oynayacak bir takımın yükünü taşıyacak kapasitede değildir. ‘‘Türkiye'nin en iyi kadrosu Trabzonspor'da’’ lafları yanıltıcıdır. Trabzonspor, Türkiye standartlarına göre üçü çok iyi, ikisi iyi, gerisi vasat futbolculardan kurulu bir takımdır. Transfer yapılmadığı takdirde, gelecek sezon UEFA Kupasına bile katılması zor görünmektedir.

5- Seyirci, takımına küsmüştür. 1,5 yıl önce Fenerbahçe'ye karşı kaybedilen 2-1'lik maç ve yitirilen şampiyonluk sonrası, büyük bir kesim artık maça gelmemektedir. Yapılacak yeni transferler ve takımın değişen çehresiyle birlikte, onları tekrar tribünlere çekmenin yolları aranmalıdır. Gerekirse, başlangıçta bilet fiyatları ucuzlatılmalıdır.

Trabzonspor Türkiye'ye malolmuş, ismini yurt dışında onurla temsil eden bir takımımız.. Başarısı, bizlere yalnızca mutluluk verir. Eleştiriler, art niyet aranmadan değerlendirilmeli.. İyiyi, güzeli bulmak, herkesin hakkı.. Bu düşünceler ışığında, bordo-mavililere ‘‘aydınlık bir gelecek’’ diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!