"Önemli puanlar alarak puanımızı yükseltmiş olduk"

Güncelleme Tarihi:

Önemli puanlar alarak puanımızı yükseltmiş olduk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2013 19:21

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Torku Konyaspor karşısında önemli puanlar alarak, tepedeki takımlarla uzaklaşmadan yollarına devam ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Mustafa Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Lazio ve Fenerbahçe maçlarının da yer aldığı önemli bir döneme girdiklerini belirterek, "Seri maçların peş peşe olduğu dönemdeyiz. Üçlü serinin ilk maçını kazandığımız için mutluyuz" dedi. Maçın başı hariç özellikle ikinci yarı oyunu forse eden, topun arkasına çok iyi gelen ve hızlı ataklarla çıkan tarafın kendileri olduğunu ifade eden Akçay, "Önemli bir galibiyet aldık. Bazı oyun güzelliklerine, hareketlerin estetik olmasına takılmamak lazım, puan çok önemli. Bugün önemli puanlar alarak puan sayımızı da yükseltmiş olduk.Tepedeki takımlardan uzaklaşmadan yolumaza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Takım olarak biraz daha hızlanmaları, rakiple birebir boğuşup kazanma oranlarını yükseltmeleri gerektiğini anlatan Akçay, "Sahada koştuğumuz mesafeyi arttırmak istiyoruz. Bazı oyuncuların fiziksel ve ruhsal performanslarının geliştiğini görüyoruz. Bunun sayısı arttıkça hızlı, çabuk oyun olacaktır. Bunun için de çabalıyoruz" diye konuştu. Akçay, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Colman'ı Lazio maçı öncesi fiziksel ve ruhsal olarak hazırlamaya çalışktıklarını, antrenmanlara vereceği cevaba göre oynayıp oynamayacağına karar vereceklerini belirtti. Akçay karşılaşmada sakatlanan Soner Aydoğdu'nun kolunda çıkık olmadığını ancak MR'a göre durumunun netleşeceğini sözlerine ekledi.

Tütüneker'in açıklamaları

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise ilk yarıda Trabzonspor karşısında birkaç pozisyon bulduklarını belirterek, "Orada golü bulabilseydik daha iyi maç çıkarabilirdik. İlk yarı rakibi defans hattında rahatsız etmek istedik. Zannediyorum bunu da yaptık. Sonra pozisyonları değrelendirsek farklı bir sonuç olabilirdi" diye konuştu. "Deplasmanlarda bir türlü golü bulamıyoruz" diyen Tütüneker, "Bulamadığımız zaman motivasyon artmıyor moral bulamıyorsun. Yediğimiz golden sonra da takım dağıldı. Toparlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. Tütüneker, Gekas'ın cuma gününe kadar sakatlığının sürdüğünü, bu nedenle kendisini yedek soyundurduğunu belirtti.

Bosingwa ve Mustafa Yumlu

Bordo-mavili takım forması altında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ilk maçına çıkan ve 90 daki sahada kalan Bosingwa, çok zorlu bir maç oynadıklarını belirterek, "İlk yarı iki takım birbirini tarttı. İkinci yarı risk alarak oynadık. Sonuçta sonuna kadar hak edilmiş bir galibiyet aldık. Riskin meyvelerini aldık. Bizim için çok iyi bir maç oldu" dedi. Trabzonspor'a geleli iki ay olduğunu kaydeden Bosingqa, "Yavaş yavaş takıma alışıyorum. Her geçen gün daha iyi olacağımı düşünüyorum" diye konuştu.

Karşılaşmanın gollerini atan Mustafa Yumlu da "Öncelikle attığım goller için Allah'ıma şükürler olsun. Maça gelince gerçekten biraz tedirgin başladık, bireysel hatalardan pozisyon verdik. İlk yarı istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. İkinci yarı oyunun hakimiyetini elimizi aldık, pozisyonlar bulduk. Golü bulmamız olumlu hale getirdi ve güvenli oynadık. İkinci gol de bizi rahatlattı ve Lazio maçı öncesi galibiyet bize moral verdi. Taraftarlarımız inşallah bu maçta stadı doldururlar" ifadelerini kullandı. Torku Konyaspor'da Ali Çamdalı ise Trabzonspor'u galibiyetten dolayı kutlayarak, Lazio maçı öncesi bordo-mavili takıma başarılar diledi. Ömer Ali de maça çok iyi başladıklarını, ilk yarı yakaladıkları pozisyonları gole çeviremediklerini, bunun da mağlubiyeti hazırladığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!