Önceliğimiz tüm pistlerde rekabetçi bir araç

Güncelleme Tarihi:

Önceliğimiz tüm pistlerde rekabetçi bir araç
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 13:24

Mercedes takım patronu Ross Brawn, tüm pistlerde araç performansını istikrarlı hale getirmeleri gerektiğini belirterek, Hungaroring'de, bunun, en büyük problemlerinden biri olduğunun bariz şekilde görüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un haberine göre, Mercedes son üç grand prix'de sadece 14 puan toplayabildi. Bu aynı dönemde, önündeki rakiplerinin topladığı puanların yarısından bile daha az. Ayrıca bir sıra altındaki Sauber'in de gerisinde.

İngiltere ve Almanya'daki hayal kırıcı yarışların ardından Michael Schumacher ve Nico Rosberg, Macaristan'da son seansa kalmakta başarılı olamadılar. Mercedes, Hungaroring'den Rosberg'in 1 puanı ile dönmek zorunda kaldı.

Brawn yaptığı açıklamada, aracın belli pistlere uygun olduğunu söyleyerek, "Tüm pistlerde rekabetçi olan bir araç yapmamız gerekiyor. Önceliğimiz bu" dedi.

Fabrikada bunu başarmak için yoğun bir çalışma sürdürdüklerini kaydeden Brawn, özellikle farklı pistlerdeki lastik kullanımı konusunda iniş çıkışlar yaşadıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Brawn, "Bu özellikle üzerine eğildiğimiz bir konu. Aracın daha geniş bir kullanım aralığına sahip olmayı amaçlıyoruz. Göründüğü kadarıyla uzun virajlarda istikrar dengemiz iyi değil. Bu da üzerinde çalışmamız ve bir çözüm bulmamız gereken bir konu" dedi.

Hungaroring'in, Michael Schumacher'in sıralamalarda en iyi zamanları yaptığı Monako'ya benzerliği nedeniyle Mercedes'in Macaristan'da başarılı olması bekleniyordu. Ancak Brawn, her iki pilotun da pistin uzun virajlarında dengeyi yakalamaktan şikayetçi olduklarını belirtti.

Brawn, "Bana, Monako'da rekabetçiyken, niçin Macaristan'da rekabetçi olamadığımızı soruyorlar. Bunlar tamamen farklı pistler. Uzun virajlara bakarsanız, Monako'ya göre çok farklı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!