Önce Sezgin sonra Rijkaard

Güncelleme Tarihi:

Önce Sezgin sonra Rijkaard
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 00:00

Başkan Polat, her zaman koruduğu çalışma arkadaşının pozisyonunu değiştirerek, danışmanlığa çekecek. Sportif direktörlük için Hakan Şükür’ün ismi geçiyor. Frank Rijkaard’ın ise yerine geçecek isim netleşmeden gönderileceği açıklanmayacak. Ancak Fenerbahçe derbisine çıksa bile kendisi ile yollar ayrılacak.

Haberin Devamı

GALATASARAY’ın dün yaptığı yönetim kurulu toplantısından “Rijkaard ile yollar ayrıldı” açıklaması gelmedi. Sarı kırmızılılar zaman kazanma taktiğini benimseyerek aldıkları kararları kamuoyu ile paylaşmadı. Hollandalı hoca, büyük ihtimalle Fenerbahçe derbisine de takımının başında çıkacak. Ancak bu maçtan sonra hem Frank Rijkaard, hem de Adnan Sezgin için düğmeye basılacak.  

Transferleri fiyasko
Dünkü toplantıda alınan ve açıklanmayan radikal kararlardan birinin,  sportif direktör Adnan Sezgin ile ilgili olduğu ortaya çıktı. Buna göre akşam saatlerinde gerçekleştirilen ve 2 saat süren olağanüstü toplantıda birçok yönetici faturanın Sezgin’e de kesilmesini isteyip “Pino, Lincoln, Skibbe, Carrusca ve daha birçok transfer yanlışı yaptı. Ortada bir başarısızlık var ve operasyon yapılacaksa buna Sezgin de dahil edilmeli” dediler.
Bugüne kadar kendisini savunan Adnan Polat’ın da bu kez inadının kırıldığı ve Sezgin’i sportif direktörlük görevinden alacağı bildirildi. Buna karşılık yol arkadaşı ile çalışmaya devam etmek isteyen Polat, kendisini özel danışmanlığına getirmeye hazırlanıyor. Sezgin’den boşalacak sportif direktörlük görevi için ise çok sürpriz bir aday var.

Şükür’e teklif gitti
Başkan Adnan Polat ile arasının hiç de iyi olmadığı herkesçe bilinen Hakan Şükür isminin yönetimde sportif direktörlük için geçtiği öğrenildi. Hatta bu konuda Şükür’e yönetimden teklif gittiği öğrenildi.
Sarı kırmızılı yönetimin olağanüstü zirvesinde Rijkaard ile hemen yolların ayrılmasını savunan 7 yönetici, “Türk oyuncuların kendisine güveni kalmadı. Yerliler takımın kalbi. Onlar hocalarına güvenmezse bu iş olmaz. Bu yüzden Rijkaard’ı hemen gönderelim” görüşünü savundular.

Zaman kazandılar
Ancak Başkan Polat, Işın Çelebi ve birkaç yönetici ise, “Acele etmeyelim. Fenerbahçe maçına da Rijkaard ile gidelim. Zaten orada da kaybedersek kendisi ile yollarımızı ayırırız” görüşünü savundu. Ve toplantıda bu görüş benimsenerek, medyaya açıklama da bu yönde yapıldı.

Haberin Devamı

G.Saray Yönetim Kurulu acil toplandı

Haberin Devamı

G.SARAY Yönetim Kurulu’nun dün akşam saatlerindeki toplantısının bitiminde ikinci başkan Mehmet Helvacı şu açıklamayı yaptı: “Yönetim kurulu olarak bir takım sonuçlara ve kararlara vardık. Bunu önümüzdeki günlerde sizlere açıklayacağız. Bu hafta içinde kısım kısım göreceksiniz. Fenerbahçe maçını süre olarak alabilirsiniz. Ancak derbinin sonucu bu kararları değiştirmez.’’

Tazminatı 3.5 milyon Euro

Rijkaard’ın G.Saray’dan yüksek tazminatı nedeniyle istifa etmeyeceği belirtildi. Hollandalı hocanın ekibi ile birlikte 3.5 milyon Euro’yu aşan bir tazminat tutarı bulunuyor.

Eski ve yeni futbolcular ne dedi?

Tek sorun Rijkaard değil Florya’da sevgi de yok

Haberin Devamı

En çarpıcı açıklama,  A.Gücü’ne verilen Uğur Uçar’dan geldi:, “O iyi bir insan. Ancak hocalığı için bir şey diyemem”

FRANK Rijkaard’ın başta Servet olmak üzere takımdaki oyuncuların bir bölümüyle diyaloğu iyi değil. Öyle ki, Hollandalı teknik adamla yaşanan sorunlar çoğu kez gündeme getirildi. Ancak şu sıralarda konuşulanlar, sorunun sadece Rijkaard’la sınırlı kalmadığı yönünde... Adlarının açıklanmasını istemeyen futbolcular, “Tek sorun Rijkaard değil. " dedi.

Sorunlar yumağı
Florya’da sevgi de yok” diyerek yaşadıkları sorunu gözler önüne serdiler. Geçen sezon Galatasaray’ın kadrosunda yer alan ve Rijkaard’la çalışan iki oyuncunun görüşü ise şöyle:

Haberin Devamı

Uğur UÇAR: Hocalığı hakkında yorum yapmam

Eski hocamız hakkında kötü konuşmak istemiyorum.  Rijkaard iyi bir insan. Hocalığı hakkında ise yorum yapmayayım. A.Gücü olarak çok pozisyon bulduk. G.Saray eğer 10 kişi kaldığında geriye çekilmeseydi çok daha farklı kazanabilirdik.

Emre AŞIK: Bir türlü uyum sağlayamadı

Rijkaard normalde karakter olarak çok iyi bir kişi. Kendi benimsediği futbol tarzını ısrarla Galatasaray’a uygulatmak istiyor. Takım geçen yıl da buna uyum sağlayamamıştı. Bu ısrarı zaman zaman sıkıntıya neden oluyor. Başarısızlığın sebebi bu.

RİJKAARD’IN YERİNE 6 ADAY

Hikmet KARAMAN: G.Saray’a yardımcı teknik adam olarak hizmet veren Hikmet Karaman, şu an için Rijkaard’ın yerine gelebilecek en güçlü aday gözüküyor.

Haberin Devamı

Fatih Terim: Sarı kırmızılı taraftarların ve camianın gönlünden geçen isim. A.Gücü maçından sonra stat “İmparator” tezahüratlarıyla inledi.

Ersun YANAL: Adnan Sezgin’in  destek verdiği Yanal için Futbol Federasyonu Başkanı Özgener’le temasa geçildiği ancak olumlu yanıt alınamadığı belirtildi.

Graeme Souness: Kadıköy’deki bayrak dikme olayı nedeniyle adı “Ulubatlı”ya çıkan İskoç teknik adamla bir grup yönetici temasa geçti bile.  O gelmeye hazır.

Gheorghe HAGİ: Teknik adamlığı ve “G.Saray’a her zaman gelirim” sözleri ile Hagi yalnızca şu an için bir joker. Dezavantajı duygularıyla hareket etmesi.

Abdullah AVCI: G.Saray ne zaman bir teknik adama ihtiyaç duysa, Abdullah Avcı adı hep anılır. İstanbul BŞB’nin hocasının şansı oldukça düşük gözüküyor.

Bu takımı Terim bile şampiyon yapamaz

G.SARAYLI bir yönetici konuşuyor. Başkan Adnan Polat’tan çekiniyor ve ekliyor: “İsmimi sakın kullanma.” Ve bir bir patlatıyor flaş sözleri...

G.Saray’daki isyan taraftarla sınırlı değil. Takımın içinde bulunduğu durum yöneticileri de çileden çıkardı. Öyle ki, sorunun kısa sürede çözüleceğine inanmıyorlar.

Misimovic’i istemedi

Her yanımız dökülüyor. Kalemizde güveneceğimiz bir file bekçisi yok. Misimovic ne öyle? Elano varken, niye transfer ettik ki? Adam yürüyen bir 10 numara. Misimovic, yürüyor, Pino zaten bir fiyasko.

Çok geç kaldık çook

Frank Rijkaard’la yolumuzu ayırabiliriz. Ancak geç kaldık.  Şimdi Rijkaard’ı göndersek bile ne değişir ki? Bu sezonu kaybettik. Bu saatten sonra belki Fatih Terim bu takımı biraz toparlar ama o bile gelse bu sezon, bu futbolcularla şampiyon olamayız. 

Yıldız sayısı az

Orta sahada bütün yük Ayhan Akman ile Mustafa Sarp’a kalmış. Bu iki adam Galatasaray’ı kurtaracaksa zaten vah bizim halimize. Wolfsburg’dan alınan Misimovic’i Rijkaard hiç stemedi. Allah var sportif direktör Adnan Sezgin de “Almayalım başkan” dedi.

Bile bile lades

Kewell’ın hastalığını biliyoruz. Bile bile sözleşme yeniledik. İşte Arda yok kolumuz kanadımız kırık; bir bakıyorsunuz Kewell kadrodan çıkarılmış. Birkaç taraftar istedi diye hasta Kewell’e bel bağlanır mı?

Defans dökülüyor

A.Gücü’nün attığı gollere bak. Defans dökülüyor. Rijkaard, Servet’i bitirdi zaten. Adam bir de maskeyle sakat sakat çıktı, defans tam bir facia oldu. Şampiyonluktan vazgeçtim, gelecek sene Avrupa Kupası’na katılamayacağız.

PAF’tan hoca getirsek 4 maç kaybetmezdik

4-2’lik Ankaragücü yenilgisi sonrası, 2. Başkan Mehmet Helvacı, Taner Aşkın, Murat Yalçındağ ve Hakan Üstünberk teknik heyetteki operasyonun hemen yapılması gerektiğini söyledi. Hatta ağızlarından şu çarpıcı sözler döküldü; “Rijkaard’a çok bile dayandık. PAF takımdan herhangi bir hoca G.Saray’ın başında sahaya çıksa 8 maçta 4 yenilgi almazdık.”

15 milyon Euro zararımız var

SARI kırmızılı yöneticilerin A.Gücü maçından sonra yaptıkları toplantıda maddi kayıplar da gündeme geldi. Yöneticiler, “Şu ana kadar sadece bu yıl alınan sonuçlarla tam 750 bin Euro performans primi kaybettik. Geçen yıl katılamadığımız Şampiyonlar Ligi’nin faturasını, bu yıl da Avrupa Ligi’nden elenmemizi hesaba katarsak 10-15 milyon Euro zararımız var. Daha neyi bekliyoruz” diyerek, Rijkaard’ın kulübe verdiği zarara dikkat çektiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!