Olmayan sorunlar konuşuluyor

Güncelleme Tarihi:

Olmayan sorunlar konuşuluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2006 00:00

F.Bahçe Koçu, "İbrahim, Mirsad, Mrsiç ve Solomon kariyerli oyuncular. Hangisi ceza almış ki şimdi bize sorun olsun. Yanlış yapılıyor. F.Bahçe’nin daha farklı yönleri konuşulmalı" dedi.

ADINDAN bahsedilince önce durulur. Çünkü o efendiliğin ve basketbolun simgesidir. Elde ettiği başarılarla da adını Türk sporuna altın harflerle yazdırdı Aydın Örs.

Fenerbahçe’ye geldiğinde basketbol takımının çehresini değiştiren başarılı çalıştırıcı için herkes bu sene ne yapacak diye merak ediyor. Çünkü Mrsiç, Solomon, Mirsad ve İbrahim Kutluay gibi yıldızlar onun elinin altında. Camiada, ’Sorunlu oyuncular bir araya geldi. Bu kaprislilerle Aydın ağabeyin işi zor’ söylentileri ayyuka çıktı.

Ancak Örs, kızgın bir şekilde bu söylentilere tepki gösterdi. Sessizliğini bozdu, "Buna kesinlikte katılmıyorum" diyerek içindeki duyguları dile getirdi.

á Sorunlu oyuncular konusuna ne diyeceksiniz. Ne zaman devreye girersiniz?

Bu söylentilere kesinlikte katılmıyorum. Bu oyuncuların kariyerlerine baktığınız zaman en ufak bir cezaları yok. Hepsi şampiyon olmuş veya büyük başarılara imza atmış oyuncular. Gerek karakter ve gerekse sporculuk kariyerleri itibariyle örnek insanlar. Bunlar winner olmaktan dolayı kendilerini kazanmaya adamış, rekabetten çekinmeyen oyuncular olduğu için sahadaki mücadelelerinde zaman zaman fevri oluyorlar. O da saha içine kalıyor. Tabii ki her takımda olduğu gibi sorunlar çıkacak. Bunları kendi kabımızın içinde eriteceğiz. Sorunsuz bir takım olacağız. Ayrıca biz teknik ekip ve yönetim yeri geldiğinde devreye girmesini iyi biliriz.

Kağıt üzerinde güçlüyüz ama...

Yanlış yapılan bir şey var. F.Bahçe takımı konuşulduğu zaman sorunlar konuşuluyor. Daha güzel şeyler konuşulmalı. Gerek yabancı, gerekse Türk oyuncuların kalitesi ve kariyerlerinin yanı sıra F.Bahçe’ye verecekleri katkılar ele alınmalı. Bu sene seyircinin yaratacağı atmosfere dikkat çekilmeli. Bunların yanı sıra Fenerbahçe takımı ilk kez Euroleague’de mücadele edecek. İşte bunlar konuşulması gerekirken burada olmayan sorunlar konuşulmaya başlandı. Sorun yaşayabiliriz ama büyük hedeflere koşan takımda bunlar olabilir.

á Uzun oyuncularınız Avrupa için yeterli mi?

Şu anda yeterli görüyorum. Artık uzun oyuncu kısa oyuncu yok. Bu kadroyla yola çıkıyoruz. Ve kadroya güveniyorum. İleride oynayacağımız maçlara göre ileride takviye yapabiliriz.

á Şampiyonluğun en büyük favorisi gösteriliyorsunuz?

Tek favori olarak düşünmüyorum. Efes Pilsen mevcut kadrosuna iyi isimler kattı. Beşiktaş, G.Saray ve Türk Telekom iyi kadro kurdu. Kağıt üzerinde güçlüyüz ama her şey sahada belli olur. Çok iyi oyunculara sahibiz. Bu oyuncularla iyi bir takım oluşturulamazsa başarı da olmaz. Teknik ekip olarak bize düşen görev iyi bir takım oluşturmak ve büyük bir takım yaratmak.

Memo ve Hido takıma alınmalı

Euroleague’deki hedefiniz ne? Artı ve eksileniz neler?

Euroleague’deki hedef, bu tecrübeli oyuncularla Final Four’u zorlamak. Öncelikle adım adım ilerlemek gerekir. Önce gruptan çıkmalıyız. Buradan çıkamazsak Final Four desek, hayalcilik olur. Tam bir takım olabilirsek, her türlü sonucu alabilecek bir yapıya sahibiz. En büyük artımız seyircimiz. İstanbul’daki maçlarda müthiş atmosfer yaratılmalı. Bizim kadar onların da katkısının olması çok önemli. Negatif bir şey gözükmüyor. Sayın başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerin yanı sıra Ali Doğan Bey’in de katkıları unutulmaz. Ülker’e böyle bir oluşum için ayrıca teşekkür etmek gerekir.

á Milli Takım’ın aldığı sonuç ve ilerisi için ne diyeceksiniz?

Şunu açıkça belirteyim; Mehmet ve Hidayet konusu artık açılmamalı. Yeni bir dönem açıldı. Milli Takım çok iyi işler yaptı. Artık ileriyi düşünmek gerekir. Büyük hedefler peşinde koşacaksak, takviye şart. Çünkü kaliteyi arttırmalıyız. Mehmet ve Hidayet’in de bu takımın içinde yer almaları gerektiğini düşünüyorum. Verdikleri hizmetler unutulmamalı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!