"Olimpiyatlardan güreş kalkmaz"

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyatlardan güreş kalkmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2013 12:55

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, olimpiyatlardan güreş sporunun kaldırılmaması için "Ata sporuna sahip çık" adıyla imza kampanyası açtıklarını belirtti.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, olimpiyatlardan güreş sporunun kaldırılmaması için "Ata sporuna sahip çık" adıyla imza kampanyası açtıklarını belirterek, olimpiyatlardan güreşin kaldırılacağına inanmadığını söyledi. Gençler Grekoromen Şampiyonası için Kayseri’ye gelen Yerlikaya, "Bu konuda Türk halkı müsterih olsun" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Özen, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Spor A.Ş Genel Müdürü Ali Üstünel'in de hazır bulunduğu toplantıda sözlerine, "Hayırlı cumalar ve bereketli günler" diye başlayıp, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, güreş faaliyetlerini batıdan, Anadolu’ya çektiklerini, Anadolu’da güreş fırtınası estireceklerini söyledi. Yerlikaya, "Anadolu’nun güreşe olan ilgi ve sevgisini artırmak istiyoruz. O nedenle etkinliklerimizi batı illerinden Anadolu illerine çekiyoruz. Olimpiyat Oyunları'ndan güreş sporunun kaldırılması şimdilik söz konusu değil. Güreş sporunun gündemi bu günlerde yoğun. Olimpiyat komitesinin geleceğe yönelik olarak güreşin 2020 Oyunları'ndan kaldırılması yolundaki taslak çalışması ortalığı karıştırdı, karmaşaya yol açtı. 2016’da Rio’da yapılacak Olimpiyatlar'da güreş dalı var. Ancak 2020’de olsun mu, olmasın mı tartışması ortada duruyor. Güreş, Olimpiyat bayrağındaki 5 halkadan biri. Bazıları, 5 halkanın 5 kıtayı temsil ettiğini söylese de antik çağlardan beri var olan güreş, bu halkalardan birisidir. Böylesi kutsal ve köklü geçmişe sahip olan spor dalının kolayca kaldırılması bize göre mümkün olamaz. Türkiye müsterih olsun, ata sporumuz güreş, olimpiyatlarda her zaman olacaktır" diye konuştu.

İMZA KAMPANYASI AÇILDI

Hamza Yerlikaya, güreşin olimpiyatlarda her zaman var olabilmesi adına Türkiye Güreş Federasyonu'nun resmi sitesi içinde "www.atasporunasahipcik.com" adlı link oluşturduklarını, bu sitede imza kampanyası açtıklarını ve imzaların anında Olimpiyat Komitesi'ne ulaştığını ifade etti.

KADINLAR GÜREŞ LİGLERİNDE 5 KULÜP VAR

Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya, Türkiye Kadınlar Güreş Liglerinde 5 kulübün yer aldığını, bunların dışında 25 kulübün de kadınlara güreş sporu yaptırdığını belirterek, Doğu ve Güneydoğu illerinde kadın güreşçi sayısının hızla arttığını söyledi. Hamza Yerlikaya, Kayseri'de bugün başlayıp Pazar gününe kadar sürecek Türkiye Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 3 ayrı grupta 240 sporcu ve 27 hakemin görev yapacağını, finallerin Pazar günü saat 18.00’de sona ereceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!