Olimpiyatlarda bir Türk hakem daha

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyatlarda bir Türk hakem daha
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 16:25

Eski güreşçi Numan Yayıcı, Olimpiyatların açılışında güreş müsabakalarında İngiltere’den sayı hakemliği yapacağını açıkladı.

Haberin Devamı

İki gün öne Olimpiyat Köyü’nde FİLA Asbaşkanı Ahmet Ayık ile bir araya gelen Numan Yayıcı, bugün başlayıp 3 gün sürecek grekoromen karşılaşmalarında hangi güreşlerde hakemlik yapacağının son gün (Pazar)  belli olacağına dikkat çekerken “Türk güreşçilerimize hakemlik edebilirim. Türkiye’den gelen 3 sayı hakemi daha var”  dedi.
 
5 -12 Ağustos tarihlerinde Excel’de yapılacak güreş müsabakalarında gönlünün Türk güreşçilerde olduğunu saklamayan Numan Yayıcı, Hürriyet’e verdiği özel demeçte “Hep birlikte güreşçilerimiz altın madalya alsın diye dua edelim. Ben güreş müsabakalarının başından sonunu kadar sayı hakemliği yapmak için Uluslararası Güreş Federasyonu FİLA tarafından tayin edildim. Müsabakalarda üç minder oluyor. Her minderde de başhakem, orta hakem, karşı hakem ve sayı hakemi olmak üzere 4 hakem var. Dolayısıyla aynı anda 12 hakeme ihtiyaç var ama bu sayı sürekli artar. Dakikaları ben tutacağımdan dakikalara hakemlik etmiş olacağım. Hangi maçlara hakemlik edeceğim müsabaka günü belli olacak ama grekoromencilerimiz her sıklette yarıştıklarından bana Türk grekoromenciler muhakkak düşer” diye konuştu.

2007 yılında geldiği İngiltere’de Marathon Özel Okulu’nda iki yıl önce aynı isimle Marathon Güreş Okulu’nu açan ve 2010 yılında İngiltere’de grekoromende ikinci olan Numan Yapıcı, “Türk Güreş kafilesi aralık ayında olimpiyat testleri için geldiklerinde okulumuzu ziyaret ettiler. Okulda 20 Türk 1 bir İngiliz güreş öğrencisi var. Türk öğrenci güreşçileri İngiliz vatandaşı oldukları için İngiltere’ye Türk kökenli güreşçi yetiştiriyoruz. Yakında Londra’dan Türk kökenli milli güreşçilerimiz olacaktır“ deyip Olimpiyatlarda güreşlerden 6 altın madalya kazanma şansımızın yüksek olduğunu söyledi. “Ben grekoromenin içinden geliyorum. Türkiye’nin 4 altın madalya kazanma şansı yüksek.60 kiloda Rahman Bilici, 74 kiloda Selçuk Sebi, 84 kiloda Nazmi Avluca, 120 kiloda Rıza Kayal’dan altın madalya bekliyorum. Serbestte de 60 kiloda Ramazan Şahin ve 66 kiloda Taha Akgül şanslı” dedi. Olimpiyatlar için Londra’da bulunan Dünya Güreş Federasyonu Asbaşkanı efsane güreşçi Ahmet Ayık da  Olimpiyat köyünde buluştuğu Numan Yapıcı’nın görüşlerini paylaşırken “Güreş bizim ata sporumuz. Güreşte inişler çıkışlar olabilir ama güreş güreştir. 2012 Londra Olimpiyatları’nda güreşçilerimiz madalya alır ama madalyaların renkleri ne olur bilemem. Grekoromende 120 kilo, 74 kilo, 84 kilodan üç madalya çıkar. Madalyanın rengi altın olabilir. Serbestte de 120 kilo, 97 kilo ve 66 kilodan (eski Olimpiyat Şampiyonu) madalya bekliyorum” dedi.
 
Güreşçilere Londra Olimpiyatları’nda ne tavsiyelerde bulunacağını sorduğumuzda iki kez olimpiyat tecrübesi olan Ahmet Ayık, “Olimpiyatlara tüm güreşçiler iyi çalışarak geliyorlar ama bugüne kadar yapacaklarını yaptılar. Müsabakalara iyi konsantre olsunlar yeter. Bundan sonra hazırlık olmaz” tavsiyesinde bulundu.
 
Londra’daki Türk okuluna katkılarda bulunan İngiltere Güreş Federasyonu’na danışmanlık yapan Daniel’i çok iyi tanıdığını söyleyen Ahmet Ayık “Onla Yeni Delhi’de güreştik. Çok iyi bir Fransız güreşçisiydi. Çok iyi arkadaşız” dedi.

“Olimpiyatlarda 36 altın madalyamız var. Bunun 28’ini güreşten aldık. Serbestten aldığımız madalyalar daha fazla” diye konuşan Ahmet Ayık, Londra’nın tanınmış Türk lokantalarından  Efes2’de  tesadüfen yemek yerken karşılaştığımızda yanında 15 yıl Azerbaycan Güreş Federasyonu’na başkanlık yapan, Azerbaycan Başbakan Birinci Başyardımcısı eski güreşçilerden Abbas Abbasof vardı.

Abbas Abbasof, “Grekoromende 55 kilo güreşçimiz Röfşan Bayramof’dan altın madalya bekliyoruz. Biz kardeş ülkeyiz. Türkiye’nin alacağı madalyalar bizi mutlu edecektir. Türkiye Azerbaycan fark etmez” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!