Olimpiyat şampiyonu sonuncu oldu!

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat şampiyonu sonuncu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 13:42

Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, Kütahya'daki Zafer Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklarla birlikte koştu.

Alptekin, yaklaşık 100 çocukla, Kütahya-Eskişehir karayolunun 1. kilometresindeki alışveriş merkezinin otoparkında oluşturulan 100 metrelik parkurda koştu. Milli atlet Alptekin, çocuklara örnek olması bakımından koşuyu son sırada tamamladı.

Daha sonra, koşuya katılan çocuklara, üzerlerinde Alptekin'in fotoğrafı bulunan ve sporcunun imzaladığı tişörtler hediye edildi.

Alptekin, etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklara örnek olması için yarışı son sırada bitirdiğini söyledi.

Çocukların kendisini geçmesinin, Türkiye'nin gelecekte nice olimpiyat şampiyonları çıkaracağının bir göstergesi olduğunu ifade eden Alptekin, şöyle konuştu:
“Çocukların çoğu diyor ki; 'Ben olimpiyat şampiyonunu geçtim.' Çocuklardan beni geçince hırslananlar oldu. Böylece özgüven kazanıp ileride olimpiyat şampiyonu olacaklarına inanmaya başladılar. Bu benim için çok gurur verici bir şey. Türkiye'deki çocuklar ve gençler çok yetenekli. Çocuklar, 'Aslı abla, olimpiyat şampiyonu ise ben de olabilirim' diye düşünüyor. Eskiden spor yapmak isteyen çocukların ailelerinde, 'Çocuğumun geleceği ne olacak?' diye bir tedirginlik vardı. 'İleride bir mesleği olabilecek mi?', 'Öğretmen olabilecek mi?', 'Bir devlet işinde çalışabilecek mi?' diye endişe ediyorlardı. Ailelerin, başarılarımızdan sonra buna benzer sıkıntıları kafalarından attığını düşünüyorum. Ailelerin çocuklarına destek olacaklarından eminim. Birçok aile bize, 'Çocuğum sizin gibi milli sporcu olmak istiyor, sizleri örnek alıyor' diyor. Yeter ki, inansınlar ve çok çalışsınlar, hayallerinin peşinden koşsunlar, pes etmesinler.”

“Dağda, bayırda, çamurda, her yerde koştum”

Alptekin, küçük yaşlarda çok kötü ve çok iyi koştuğu zamanların olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
“Dağda, bayırda, çamurda, her yerde koştum. Yeri geldi, çıplak ayakla koştum. Bazı yerlere kolay gelinmiyor. Zorluk çekmek lazım. Bu zorlukları aştığınız zaman keyif alıyorsunuz. En büyük hedefim, olimpiyat şampiyonluğuydu ve bunu başardım. Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları, Dünya Şampiyonası ve elit sporcuların katıldığı Diamond Lig'de yarışmak istiyorum. Türkiye rekorunu kırarak, 2016 yılında Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'da gerçekleştirilecek olimpiyatlarda unvanımı korumak istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!