Olimpiyat renkleri trende taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat renkleri trende taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2014 11:41

Soçi Kış Olimpiyatları'nı düzenleyen Rusya, tanıtım için, her gün 9 milyon yolcunun taşındığı Moskova Metrosu'nda "olimpiyat treni" hazırladı.

Haberin Devamı

Kış olimpiyatlarına olan ilgiyi artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli organizasyonlar yapan Rus yetkililer, Moskova Metrosu'nda hizmet veren bir treni, Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'nın renklerine boyadı, figürleriyle süsledi.

Günde ortalama 9 milyon yolcunun kullandığı Moskova Metrosu'nun Serpuhovsko-Timiryazevskoy hattında çalışan tren, rengarenk vagonları ve bilgilendirme bürolarını çağrıştıran panolarıyla dikkat çekiyor.

Farklı renklere boyanmış ve üzerinde olimpiyat oyunlarının maskotlarının resimleri bulunan vagonların dışı kadar, içi de etkileyici. Vagonlarda asılı tablolarda, Soçi Olimpiyatları'na nereden bilet alınabileceğinden, lisanslı ürün satışına, taraftar künyesinin ne olduğundan, olimpiyatlarla ilgili dikkat çekici notlara kadar, farklı bilgileri bulmak mümkün.

"Olimpiyat treni"nde seyahat edenler oyunlarla igili bilgileri okuyarak vakit geçirmekten keyifli görünürken, yetkililer de en uzun hatlardan birinde sefer yapan trenin ilgi görmesinden memnun.

Rusya, Soçi'ye kilitlendi

Yaz olimpiyatlarının düzenlendiği Sovyetler Birliği döneminden sonra ilk kez kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Rusya'da, başta Kremlin olmak üzere, Olimpiyat Komitesi ve diğer devlet kurumları tam anlamıyla da Soçi'ye kilitlenmiş durumda.

Rus yetkililer bir yandan, Volgograd şehrinde üst üste meydana gelen patlamaların dünya kamuoyunda oluşturduğu güvenlik endişesini gidermeye çalışırken diğer yandan da tanıtım faaliyetleri düzenliyor.

Soçi Kış Olimpiyatları 7-23 Şubat'ta yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!