Olimpiyat için start verildi

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat için start verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

2008 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan İstanbul 80 bin kişilik modern bir stada kavuşuyor. Olimpik stadın temeli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atıldı...

İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu tarafından ihale edilen ve ihalesi sonuçlanan 80 bin kişilik İstanbul Olimpik Stadyumu'nun temeli dün Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atıldı. İkitelli bölgesinde 160 dönüm arazi üzerine kurulu olimpiyat tesisleri 89 milyon 990 bin dolar anahtar teslim bedelle iki Fransız, bir Türk firması tarafından inşaa edilecek ve 36 ayda tamamlanacak.

Olimpiyat Stadı ile bir hayali daha gerçekleştireceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Demirel, ‘‘Dileğimiz 2008 Olimpiyatları'nın bu statta yapılmasıdır. Bu da olacaktır’’ dedi. Başbakan Yılmaz ise, ‘‘Temelini attığımız stat ülke insanının yarım asırlık rüyasıdır. Bu stat 21. yüzyılda bir gurur abidesi olarak yükselecektir. İnşallah 29 Ekim 2000 yılında cumhuriyetimizin 77. kuruluş yıldönümü bu statta kutlanır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!