'Olimpik Gün Koşusu' yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Olimpik Gün Koşusu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2009 16:05

Dünya genelinde 13-14 Haziran'da aynı anda yapılan Olimpik Gün etkinliklerinin Türkiye ayağı Eskişehir'de düzenlenen Olimpik Gün Koşusu ile başladı.

Haberin Devamı

Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yönetim kurulu üyesi Türker Arslan da katıldı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen bisiklet yarışına yaklaşık 500 kişi katıldı. Yarışta 10 yaşındaki lösemi hastası Edip Fazıl Bayır da yer aldı. Baba Fazlı Bayır, lösemi hastası olan oğlunun gördüğü tedavi nedeniyle geçen yıl yürüyemediğini belirterek, spora ilgi duyan oğlunun her geçen gün iyileştiğini bildirdi.

Oğlunun bisiklete binmeyi sevdiğini ifade eden Bayır, “Oğlum yarışa katılmak istedi. Yarışı ön sıralarda tamamladı. Hastalığı spora engel olmadı. Bu hastalıkta moral çok önemli. Spor oğlumu motive etti. Geçen yıl yürüyemeyen oğlum bu yıl yarışlara katılıyor” diye konuştu.
Yarışa iki bisikletten meydana getirdiği özel bisikletiyle katılan 19 yaşındaki Atay Kıvrıkoğlu da Bilecik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Elektronik Bölümü'nden dün mezun olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bisikleti ödev olarak yaptım. 4 ayda tamamladım. Günlük hayatta kullanılıyor. Her iki bisiklette de pedal var, ancak direksiyon sadece sağ tarafta var. İki bisikletten oluşuyor. Kız arkadaşımla gezmek için yaptım. Hayat müşterek olduğu için her iki sürücü de pedal çevirmek zorunda.”

OLİMPİK GÜN KOŞUSU

Bisiklet yarışının ardından yaklaşık bin kişinin katılımıyla Olimpik Gün Koşusu düzenlendi. Koşunun startını Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen verdi. Start, katılımcıların yanlış çıkış yapması nedeniyle iki kez verildi.

Bu arada koşuya ailece katılan Pek ailesi şenliklerin ilgi odağı oldu. Nahide ve Hakan çifti koşuya 9 aylık bebekleri Eylül Pek ve 9 yaşındaki oğulları Kaan Pek ile katıldı. Bebek arabasında koşuya katılan ve Türk bayrağı taşıyan Eylül bebek sporseverlerce alkışlandı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Türker Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu'na katkıları nedeniyle sertifika verdi.

Etkinlikler kapsamında yarın su kayağı gösterileri ve dragon (tekne) yarışları yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!