"Olimpiakos dışında herkes şampiyon olabilir"

Güncelleme Tarihi:

Olimpiakos dışında herkes şampiyon olabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2012 18:04

THY Euroleague’de ‘Dörtlü Final’ heyecanı tavan yaptı. Biz de basketbol dünyasından önemli isimlerin Final Four hakkındaki görüşlerini sizler için topladık.

Haberin Devamı

11-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan basketbolda Avrupa’nın en büyük organizasyonu THY Euroleague’in Final Four organizasyonunda 4 dev takım yarışacak: CSKA Moskova – Panathinaikos – Barcelona Regal ve Olimpiakos.

 

İlk maçlar 11 Mayıs Cuma günü oynanacak. (18:00 Panathinaikos - CSKA Moskova / 21:00 Olimpiakos – Barcelona)

 

Sıralamanın belli olacağı son maçların heyecanı ise 13 Mayıs Pazar günü yaşanacak. (18:00 3-4 Maçı ‘İlk günün mağlupları’ / 21:00 Final ‘İlk günün galipleri’)

 

Bu dev heyecan öncesi Türk basketbolunun önemli isimlerinin görüşlerini sizler için topladık.

Haberin Devamı

 

Ortak görüş; “Şampiyon ya CSKA Moskova olacak ya da Barcelona”

 

İşte basketbol dünyasından Final Four görüşleri…

 

Ünal Özüak: Benim gönlüm iki yunan takımının finalinin oynamasından yana. Ancak CSKA da ağır basıyor.

 

Doğan Hakyemez: Üzüntülüyüm, ülkemizde yapılan bu organizasyonda bizden kimse olmadığı için. Herkesin favorisi CSKA Moskova ama sürpriz olarak da Panathinaikos’u sokuyorum devreye.

 

Erman Kunter: CSKA ilk maçı kazanacaktır. Öbür yarı finalde de Barcelona kazanan takım olacaktır. Final, CSKA Moskova – Barcelona arasında oynanır şampiyon da İspanyol ekibi olur.

 

Murat Didin: Söylemek çok kolay değil. CSKA Moskova ve Barcelona’ya bakınca Panathinaikos sürpriz konumda. Olimpiakos da sezonu oynarken adım adım geldi. Hem sezon içinde hem de play-off’larda gelişti. Mantığım adeta yüzde 25’er diyor. Ancak hissiyateım Barcelona diyor.

 

İbrahim Kutluay: Şampiyon adayını belirlemek kolay değil. İlk maç CSKA – Panathinaikos maçının galibi şampiyon olur. Ama Barcelona gelecektir. O nedenle şampiyonu belirlemek zor. Ancak ben CSKA Moskova’yı diğerlerine göre bir adım önde görüyorum.

Haberin Devamı

 

Nejat Sayman: Olimpiakos dışında herkes şampiyon olur. İki kişiye bağlı oynuyorlar. Öyle takımlara işlemez böyle oyunlar. Düzen koçları için zor bir turnuva. Ivkoviç çok kurt ama artık ondan da geçti. Diğer koçlara karşı zayıf kalır. CSKA Kristic’in açığından dolayı çok zorlanacak. Diğerleri içinde en tempolu oynayan takım.

 

Kaan Kural: En iyi görünen takım CSKA Moskova. Fazla durdurulamaz bir oyunları var. 3 tane jokerleri var. Sahada her şeyi yapacak durumdalar. Onlara en yakın takım Barcelona. Bu ikisi favori durumdalar. Ancak CSKA formunu tutturursa kimse karşılarında duramaz.

 

Tutku Açık: Şampiyonluk adayım kesinlikle Panathinaikos.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!