Öldü sanıldı, Milli Takıma yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Öldü sanıldı, Milli Takıma yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 17:17

Geçirdiği trafik kazasında öldüğü sanılan, daha sonra yaşadığı fark edilerek hastaneye kaldırılan ve uzun bir tedavinin ardından hayatına tekerlekli sandalye ile devam eden ünlü tenisçi Aydın Yurttaş, Milli Takıma kadar yükseldi.Geçirdiği trafik kazasında öldüğü sanılan, daha sonra yaşadığı fark edilerek hastaneye kaldırılan ve uzun bir tedavinin ardından hayatına tekerlekli sandalye ile devam eden ünlü tenisçi Aydın Yurttaş, Milli Takıma kadar yükseldi.

Antalya'da devam eden Antalya Tenis İhtisas Kulübü (ATİK)-Hülya Avşar Cup Tenis Turnuvası'na katılan engelli tenisçi Aydın Yurttaş, izleyenlerden büyük alkış topladı.

Büyük bir yaşam mücadelesi sonucu milli takıma kadar yükselen Aydın Yurttaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okurken 1998 yılında Marmaris'te geçirdiği trafik kazasında, olay yerine gelen polis ekiplerinin öldüğünü zannettiklerini ve daha sonra yaşadığının fark edildiğini ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hayata döndüğünü anlattı.

"HERKESE TAVSİYE EDİYORUM"

Kazanın ardından 6 büyük ameliyat geçirdiğini belirten Yurttaş, tenis sporuna iki yıl önce başladığını, başlamasının ise bir yemek sırasında tanıştığı tenis antrenörü Soner Arıburnu sayesinde olduğunu söyledi.

Yurttaş, şunları kaydetti:
"Kazanın ardından mecburen 3 yıl okulumu bırakmak zorunda kaldım. Tedavimi bitirip okuluma döndüğümde, sınıfımız 3. katta olduğu için derslere girmekte zorlandım. Defalarca okul yönetimine söylememe rağmen sınıfı birinci kata almadılar. Bu kez okula avukatımla gittim ve sınıfımı birinci kata aldılar ve okulumu bitirdim. Daha sonra tenis oynamaya başladım. Hayata hep pozitif bakıyorum. Spor yapmak beni mutlu ediyor. Benim durumunda olan herkese, yapabilecekleri bir spor dalıyla ilgilenmelerini tavsiye ediyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!