Okul salonundan birinci lige

Güncelleme Tarihi:

Okul salonundan birinci lige
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 10:51

ONLARA “Boğazın Sultanları- Dişi martılar” deniyor.

Haberin Devamı

 İstanbul’un son çıkış kapısı Sarıyer’in mütevazi,renkli Belediyespor Voleybol Takımı… Okul salonlarında birinci lige çıktılar. Henüz üç yıllık bir kulüp ama her yıl bir üst lige çıkıp, bu sezon Birinci Ligde mücadele edecekler. Voleybola Amatör kümeden başladılar. Yenilmeden iki ligi geçip ikinci lige çıktılar. Bu ligde 4 yenilgi ile birinci lige yükseldiler.  Üç ayrı ligde 62 maç oynadılar, ilk yenilgilerini 41’nci maçta Çerkezköy’e karşı aldılar. Üç ayrı ligde toplam 4 kez maçlardan yenik çıktılar.

BEDESTENLİOĞLU: LİGDE ÇOK CAN YAKACAĞIZ

Mütevazi bütçesi ile birinci lig için çok can yakacak bir kadro kurdular. Türk voleybolunun altyapı mimarı, yıldızların antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu “Her maçımız bir final havasında geçecek. İlk dörtle çok iyi savaşacağız. Sette alacağız, tokatta vuracağız. Elimizdeki kadromuzla haddimizi biliyoruz ancak çok büyük sürprizlerde yapacağız. Takım olarak ne kadar Sarıyer seyircisi ile bütünleşirsek yeni sezonda çok kişi bizden söz edecek” diyor. 

1.5 MİLYON TL BÜTÇESİ İLE KUBA VE BREZİLYALI YILDIZLARI VAR

Sarıyer Belediyespor Kadın Voleybol Takımının yıllık bütçesi 1.5 milyon TL… Yani Fenerbahçe’nin Güney Koreli oyuncusu Kim Yeong’a verdiği bir yıllık transfer parasından bile az. Kulüp Başkanı Ali Ergenç, “Amacımız disiplinli bir İstanbul takımı olmak. Bize gelen sporcular şu kadar paraya oynarım demedi. Geçtiğimiz sezon 600-700 kişiye ful oynadık. Sarıyerli çocukları ne kadar çok voleybola çekebilirsek o kadar başarı olacak. Sarıyer’i nasıl ifade edebiliriz. Buna ne kadar voleybol olarak katkıda bulunabiliriz. Bunun için çalışıyoruz. Bütün gençleri ve bayanları takımı desteklemeye bekliyoruz. Üç dört yıl içersinde öyle bir altyapı kuracağız ki, ilk dört içindeki takımlara da yumruk atacak yere geleceğiz. Üç yılda birinci lige çıkan kulübe herkes farklı bir gözle bakıyor. Başarı teferruatlardadır. Teferruatları ihmal ederek başarıya gitmek çok zordur. Mevcut kadroma güveniyorum. Lige heyecan katacak Küba ve Brezilyalı oyuncular aldık. Bu kadro ile sürprizlerin ve çok takıma ters gelen bir ekip olacağız” dedi.

GENÇ: HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK DEĞİL, AVRUPA KUPASINA GİTMEKTİR

Kulübe büyük katkı sağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sezon başında voleybolculara ilk tanışma toplantısında şunları söyledi:
“Sporda herkes dereceye oynamak ister. Halı sahada bile şampiyon olmak ister. Bizim beklentimiz kanguru gibi zıplamanın yerine bir sistem içinde belli bir program dahilinde kısa ve uzun vadedeki hedefleri gerçekleştirmeye çalışmaktır. Sarıyerli olmanızı unutmayınız. En önemlisi başarıda devamlılığı yakalayabilmektir. Bunun yanında şampiyonluk da gelirse, hoş geldi, sefa geldi. Biz yerimizi de haddimizi de biliyoruz. Hedefimiz şampiyonluk değil, Avrupa kupalarına gitmeye çalışmaktır.

“BİZİM TAKIM ÇİN’İ BİLE YENER”

Mütevazi bir kadro kurduk ama bizim takım Çin’i bile yener. Sarıyer gittiği yere farklı gidecektir. Şimdiye kadar her gittiğimiz deplasmanda en iyi otellerde kaldık. Yeni bir otobüs alıyoruz. Voleyboldaki başarı diğer alanlardaki başarıları da getirecektir. Toplumu yapılandırıyoruz. Sarıyer de spor bir gelenek haline dönerse, çocuğu mutlaka eğitiminin dışında bir spor alanında da eğitime aldırmayı başarabilirsek bu işte çok mesafe alacağız. Henüz başımızı sokacak bir salonumuz yok. Devletin sahiplenmesi lazım. Spor sağlığı ile ilgili klinikler yapılmalıdır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!