Okçulukta ABD fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Okçulukta ABD fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2011 17:04

Okçuluk 2011 Dünya Kupası Finalleri'nin ilk gün müsabakaları sonuçlanırken, makaralı yaylar bireysel erkekler kategorisinde ABD'den Roger Willett JR., bayanlarda ise vatandaşı Erika Anschutz şampiyon oldular.

Anadolu yakasında Küçüksu Kasrı'nın yanındaki park alanında özel olarak hazırlanan alanda gerçekleştirilen organizasyonda, makaralı yaylar kategorisinin müsabakaları tamamlandı.

Erkeklerde ABD'den Roger Willett JR. şampiyon olmayı başarırken, ikinciliği vatandaşı Reo Wilde, üçüncülüğü ise İtalya'dan Sergio Pagni elde etti.

Bayanlar kategorisinde de ABD'nin ezici üstünlüğü vardı. ABD'li sporcu Erika Anschutz'un birinciliği elde ettiği bu kategoride, bir diğer ABD'li sporcu Christie Colin ikinciliği, İtalya'dan Marcela Tonidi ise üçüncü sırayı kazandı.

Öte yandan, bugün müsabaka yapan Türk sporcular Ali Davarcı ile Gizem Kocaman'ı eleyen isimlerin kategorilerinde dünya şampiyonu olması dikkat çekti.

İlk gün müsabakaları sonunda ABD'li sporcular bireysel olarak 2 altın ve 2 gümüş madalya kazanırlarken, ABD, makaralı yaylar karışık takım müsabakasında Türkiye'yi yenerek 1 altın madalya daha almayı başardı.

Türkiye'nin makaralı yaylar karışık takım maçında gümüş madalya elde ettiği finallerde, İtalya da 2 bronz madalyayla günü tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!