Oğuz Sarvan

Güncelleme Tarihi:

Oğuz Sarvan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2001 00:00

Yılmaz COŞKUN
Haberin Devamı

OĞUZ Sarvan’ı tanır mısınız?

Sizi bilmem ama ben fazla tanımam. Aynı kentte yaşamamıza ve aynı havayı solumamıza rağmen 3-5 kez ya görüşmüşüzdür ya görüşmemişizdir.

Buna rağmen, ‘‘Nasıl insandır?’’ derseniz, size içinde, ‘‘Pırlanta, mükemmel, süper, olağanüstü’’ türünden kelimelerin yer aldığı en az 10 cümle kurabilirim.

‘‘Nasıl oluyor bu?’’ sorunuzun yanıtı çok basit; adam müthiş bir elektrik yayıyor çevresine. Güven veriyor, sevgi saçıyor. O küçücük gözlerinden inanılmaz sıcak dalgalar yayılıyor.

Konuşmaya başladığı zaman, sürekli titreyen sesinde hep doğruları yakalıyorsunuz. Hatalarını anlatırken muzip bir çocuğun gülümsemesi yayılıyor yüzüne. Tebessüm giderek utanmaya, sonra öfkeye dönüşüyor. Hata yapmış olmayı kabullenemiyor.

Ya hakemliği?

Bu sorunun yanıtını dünkü Milliyet'te görmek mümkün. Türkiye 1. Ligi'nde görev yapan 14 teknik adam arasında düzenlenen ankette ‘‘En beğendiğiniz hakem?’’ sorusuna 8 teknik adam Oğuz Sarvan karşılığını verirken 4 teknik adam Erol Ersoy, 2 teknik adam da İsmet Arzuman'dan yana oy kullanmış.

Dikkat edin. Bu sonuç, Oğuz Sarvan'ın hakemliği bırakmasından 12 gün sonra düzenlenen bir anketten çıkıyor. Ankete cevap verenler ise Türkiye 1.Ligi'nde görev yapan teknik adamlar. Yani, Sarvan'ın hakemliğe veda ettiğini en iyi bilen meslek grubuna dahil insanlar.

Ama sonuç değişmiyor.

Çünkü Oğuz Sarvan Türk hakemliği için bir idol. Düdüğü bırakmış bile olsa, o hep bir numara. Şöhretini, kırmızı kartlarını giyotin gibi kullanarak elde eden Doğan Babacan'dan sonra tüm Türkiye'nin tanıdığı ender hakemlerden biri.

Evet, yukarıda ‘‘Sizi bilmem ama ben fazla tanımam’’ dediğim Oğuz Sarvan için yazabileceklerim bu kadar. Keşke daha fazla tanısaydım, daha güzel şeyler yazabilseydim.

Haberin Devamı

ycoskun@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!