Ogan Tarhan: Vurun Rivaldo'ya

Güncelleme Tarihi:

Ogan Tarhan: Vurun Rivaldoya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2001 00:00


Ogan TARHAN
Haberin Devamı

Rivaldo'nun Valencia'ya attığı 3 gol ve özellikle muhteşem rövaşatası Celta Vigo'lu futbolcuların da dikkatini çekmiş olacak ki, Brezilyalı yıldız geçen hafta Kral Kupası yarı final ilk maçında yerde kalkamadı. Topu ayağına her alışında tekme yiyen Rivoldo'ya yaklaşık 20 faul yapıldı. Fizik günü yüksek, sert hareketler yapabilen futbolcuları bulmak hiç de zor değil. Tekme atana veza verilmedikçe, futbol sadece onlarla oynanacak. Bugün bir M.Laudrup, bir Hagi yok. Hakemler böyle devam ederse gelecekte Rivaldo'lar, Rui Costa'lar da olmayacak.

FUTBOL

‘‘Oynadığınız defansa yönelik, sıkıcı oyunla çok şeyler kazanabilirsiniz ama futbol daha farklı olmalı. Futbolu tarif eden kelimeler hucüm, zafer, ihtişam'dır.’’

Danny BLANCHFLOWER (Tottenham'ın unutulmaz futbolcusu 1926-1993)

Diyet ilaçlarına DİKKAT

Son yıllarda sıkça duymaya başladığımız bir kelime Nandrolon.

Önce Linford Chirstie gibi üst düzey atletlerle başladı, sonra profesyonel futbola sıçradı.

Edgar Davids, Fernando Couto, Frank De Boer.... Her biri için yapılan testlerle belirlenen doping maddesi aynı. Peki nedir bi Nandrolon?

Nandrolon, kasları ve kemikleri güçlendirdiği bilinen bir Anabolik Steroid....

Son olarak Köln Spor Akademesi Biokimya Enstitüsü Dr. Wilhelm Schaenzer'in araştırması, futbolcuların sıkça kullandığı diyet ürünlerinin de Nandrolon seviyesini yükselttiğini kanıtladı. Futbolcular bile bile Nandrolon ihtiva eden bir ilacı kullanabilir mi? İnanmak zor ama 1995 yılında ABD'de yapılan bir anket kafaları karıştırmaya yetiyor. ABD Olimpiyat Takımı'nda yer alan 200 sporcuya, ‘‘Size 5 yıl boyunca dalınızda olimpiyat, dünya her türlü şampiyonluğu garanti edecek, ancak daha sonra ölümünüze sebep olacak bir ilacı alır mıydınız?’’ şeklinde bir soru sorulmuş ve yarısından fazlası ‘‘EVET’’ cevabı vermişti....

PORTO MU, MARSİLYA MI?

Galatasaray'da Mario Jardel'in transferi nihayet sonuçlandı. Marsilya, 7 milyon dolar + Leroy ve Perez'i verdi, Jardel'i aldı. Porto ise Brezilyalı için 6 milyon dolar + Nelson, Chainho, Aleinichev, Pedrosa ve 2 kiralık futbolcu teklif etmişti. Bu transfer bitti ama bana göre Porto'nun teklifi çok daha iyiydi. Nelson, Fatih'in boşluğunu dolduracak bir oyuncuydu. Marsilya'dan gelecek olan Leroy, PSG'deyken iyiydi ama hiçbir zaman Aleinichev gibi Portoluların ‘‘Sihirbaz’’ diye ad taktığı bir yıldız olamadı. Asıl sorun olan orta saha için de AEK'nın hemen almaya hazır olduğu mücadeleci, hırslı Chainho ilaç gibi gelirdi. Sol kanat için ise geçtiğimiz sezon Salgueiros'da oynayan Pedrosa tam isabet olurdu. Ancak artık bunlar geride kaldı. G.Saray tercihini Marsilya'dan yana kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!