ODTÜ'lü öğrenciler güreşe tutuştu

Güncelleme Tarihi:

ODTÜlü öğrenciler güreşe tutuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 13:43

Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) öğrencileri, ata sporu güreşe büyük ilgi gösteriyor.

Okuldaki birçok öğrenci, ODTÜ Spor Kulübü'nde bir buçuk ay önce faaliyete başlayan güreş branşını daha yakından tanımak ve bu sporu yapmak için kampüsteki spor salonlarına koşuyor.

ODTÜ Spor Kulübü Müdürü Şahin Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşin, 1970'li yıllardan bu yana ODTÜ'de en popüler spor aktiviteleri arasında yer aldığını söyledi. ODTÜ Spor Kulübü'nde, güreş branşının açılmasıyla birlikte bu spor dalının okulda daha profesyonel bir yapıya dönüştürüldüğünü belirten Oğuz, “Öğrencilerimizin güreşe duyduğu heyecan ve arzu, bizleri gerçekten çok mutlu etti. Üniversitemizde yer alan öğrencilerimiz, futbol ve basketboldan daha çok güreşe ilgi gösteriyor” dedi.

Hedeflerinin, ODTÜ'yü üniversitelerarası müsabakalarda en iyi şekilde temsil edebilmek olduğunu ifade eden Oğuz, “Gelecek yıldan itibaren Güreş Federasyonu'nun faaliyetlerinde yer almaya başlayacağız. Bu sayede kulübümüz hem ferdi hem de takım karşılaşmalarına çıkmaya hak kazanacak. 2011 Nisan'ında düzenlenecek Türkiye Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nda da mücadele edeceğiz. Burada önemli dereceler alacağımıza inanıyorum. Güreşin, ilerleyen dönemde öğrenciler arasında bir eğlence ve sosyalleşme aracı olarak görüleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

-ANTRENÖR ÖZATA-

ODTÜ Güreş Takımı Antrenörü Fahrettin Özata da ODTÜ'nün birkaç yıl içinde bu spor dalında önemli başarılar elde edeceğini belirtti. Özata, haftada 3 gün antrenman yaparak, birbirlerine alışmaya çalıştıklarını belirtti.

“Buraya gelen arkadaşlarımızın güreşle birlikte eğlenceli dakikalar geçirmelerini, birbirleriyle olan iletişimlerinin artmalarını ve sosyalleşmelerini istiyoruz” diyen Özata, “Kadromuzda şu anda 35 sporcumuz var. Bu sporcularımızın neredeyse tamamı okulumuzda okuyan yabancı öğrencilerden oluşuyor. Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan gibi güreşin ön planda olduğu ülkelerin öğrencileri, bizlerle birlikte çalışma yapıyor. Yabancı ve Türk öğrencilerimiz, güreş sayesinde daha rahat iletişim kurabiliyor. Sporun ortak dili, burada da karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı.
Güreşi ODTÜ'de daha fazla duyurmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Özata, sözlerini şöyle tamamladı:
“Güreş gibi zeka gerektiren bir sporu Türkiye'nin en zeki beyinlerinin toplandığı bu okulla birleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Buraya gelen öğrencilerimizin, okulun bahar şenliklerinde ODTÜ Stadı'nda gösteri maçı yapma gibi niyetleri var. Kulüp müdürümüz Şahin Oğuz da bu öneriye sıcak bakıyor. Bu tür sosyal projeler sayesinde güreş, ODTÜ'de kısa zamanda yayılacak. Güreşin eğitimli ve bilinçli gençler tarafından yapılması ve yaygınlaştırılması için var gücümüzle çalışacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!