O kahramanın hikayesi

Güncelleme Tarihi:

O kahramanın hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 23:08

ABD’li Langford ay yıldızlı formayı giymeyi kabul etseydi, Emir’in zafer üçlüğü gelmeyecekti.

Haberin Devamı

Ergin Ataman, EA Milano forması giyen Keith Langford’a Türk pasaportu çıkartarak Milli Takım’da oynatmak istiyordu. Ancak, ABD’li şutör son anda ay yıldızlı formayı taşımaktan vazgeçti. Ve mecburen Emir Preldziç’e dönüş yapıldı. Genç star da Avustralya maçındaki kritik üçlükleriyle tarih yazdı.

TÜRKİYE - AVUSTRALYA MAÇINDAN KARELER

AVUSTRALYA maçının son anları... Bitime 5 saniye kala top Emir Preldziç’in ellerinde. Avustralya maçı son top kalmış. Emir o an insiyatif alıyor. Yürekli bir şekilde havalanıyor ve topu rakip el üstünden potaya gönderip mucizeye imza atıyor. F.Bahçeli yıldız attığı üçlükle maçı bitiriyor. Çeyrek final vizesi 12 Dev Adam’ın oluyor... İki ay önceye dönelim. Emir için milli takım kariyeri noktalanmış. Türkiye kariyeri ise tehlike altında. Başarılı oyuncu 2 ay önce, kahraman ilan edildiği ülkeden dışlanmış ve başka bir ülkenin yolunu tutma planları yapıyor. Gelin o günlere dönelim...

Haberin Devamı

TÜRKİYE’Yİ TERKEDECEKTİ

O kahramanın hikayesi

BASKETBOL Federasyonu 5+1 kuralını çıkardı. Türkiye’de yetişmemiş devşirme oyuncuların, yabancı statüsünde sayılacağını duyurdu. Bu, Emir Preldiç’in, Fenerbahçe Ülker kadrosunda yer bulmasını imkansız hale getirmişti.
Bir de Milli Takım Antrenörü Ergin Ataman, Emir’i ay yıldızlı takımın kadrosunda düşünmeyip, EA Milano forması giyen ABD’li Keith Langford’a Türk pasaportu alarak Milli formayı giydirmek istiyordu. Bu, Emir için her şeyin bitmesi anlamına geliyordu. Langford, anlaşma safhasında ay yıldızlı formayı giymekten vazgeçti. Milli Takım bir anda devşirmesiz kaldı. Emir Preldiç’e ise mecburi dönüş yapıldı.

SAKATIM” DEDi, MiLLi TAKIM’DAN AFFINI iSTEDi

MİLLİ Takım kurmayları biraz da zorunlu olarak kadroya Emirin adını yazmak zorunda kaldı. Ancak, Emir kırgındı. Sakat olduğunu belirtti ve Milli Takım’dan affını istedi. Yakınlarına ise şunları söylüyordu Emir:
- Beni Milli Takım’a düşünmediler. Türkiye’de ise yabancı statüsünde saydılar. Bu nedenle Milli Takım’a gitmeyeceğim...
Milli bir sporcunun Türkiye’de yabancı statüsünde oynamasının mantıksızlık olduğunu düşünen TBF kararından vazgeçti. Yönetmeliğe özel bir madde eklendi. Emir ve onun gibilerin yolu açıldı. Emir, yumuşadı. Kadroya dahil oldu. Ve Avustralya maçındaki mucize üçlük ile çeyrek final böyle geldi...

Haberin Devamı

O kahramanın hikayesi


Maç sonunu seviyoruz


DÜNYA Şampiyonası ikinci turunda Avustralya’yı bitime 5 saniye kala Emir Preldziç’in üç sayılık isabetiyle deviren Türkiye, grupta da Finlandiya’yı Cenk Akyol’un son anlardaki basketiyle hayal kırıklığına uğrattı. Milliler yoluna böyle devam etti.

Preldzic’in üçlüğü en iyiler arasında

FIBA’nın resmi sitesinde Emir Preldziç’in Avustralya potasına gönderdiği son saniye üçlüğü, “En iyi 5 hareket” kategorisinde rakip tanımadı, zirveye yerleşti.

AVUSTRALYA’yı eleyen Türkiye, Dünya Basketbol Şampiyonası’na damgasını vurdu. FIBA, resmi internet sitesinde “Günün en iyi 5 hareketi”ne yer verilirken, Emir Preldziç’in bitime 5 saniye kala Avustralya potasına gönderdiği üç sayılık basket ilk sırada yer aldı.
FIBA’nın seçiminde, Preldziç’in ardından millilerde Sinan Güler’in ters turnike ile attığı sayı da sıralamada 4’üncü oldu. FIBA ayrıca, Emir’in maç kazandıran üç sayılık isabetini, Türkiye-Avustralya mücadelesinin en iyi şutu olarak gösterdi.

İSTATİSTİK LİDERİ ÖMER

MİLLİ Takım’da şimdiye kadar en iyi bireysel istatistik Emir Preldziç’e ait. Maç başına 12,5 sayı, 5,3 ribaunt ve 3,8 asist ortalamasıyla oynayan Emir’in ardından “12 Dev Adam”da en iyi istatistiğe Ömer Aşık sahip. Ömer 9,7 sayı, 8,2 ribanut, 1,5 blok ortalama ile oynuyor.

Haberin Devamı

Avustralya’ya soruşturma!

FIBA, Avustralya’nın Dünya Kupası gruplarında Angola’ya 91-83 yenildiği maç hakkında disiplin soruşturması başlattığını duyurdu. Yapılan açıklamada Avustralya’nın son şampiyon ABD ile eşleşmemek için maçı kasten kaybettiğinden şüphelenildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!