O formayı bu çocuk almış götürmüş

Güncelleme Tarihi:

O formayı bu çocuk almış götürmüş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2013 23:25

‘Arena Stadı’ndaki seremonide neden F.Bahçe forması yoktu’ sorusu cevap buldu.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılı kulübün yetkilileri açıkladı: “Sivas maçında sarı lacivertli renklerle sahaya çıkan minik, formayı geri vermemiş. Federasyondan istediğimiz 20 ilavede de Fenerbahçe’nin yanı sıra Mersin İdmanyurdu forması da yoktu.”

ÇOCUK aldı götürdü... Galatasaray’ın, Trabzonspor ile oynadığı maç öncesinde yapılan seremoniye Fenerbahçe formalı bir çocuğun çıkarılmaması futbol gündemini sarsmış, sarı kırmızılı kulübü de zor durumda bırakmıştı. 47 miniğin hiçbirinde sarı lacivertli forma olmaması, “Kasıtlı mı yapıldı. Neden Fenerbahçe forması yok” sorularını beraberinde getirmişti.
Hatta, “Fenerbahçe forması bir çocuğun üzerinden çıkarıldı” diye iddialar ortaya atılmıştı. Biz de bu konuyu Galatasaray Kulübü yetkilileriyle konuştuk. İşte gerçekler ve sarı kırmızılı kulüpten alınan bilgiler...

Haberin Devamı

SİVASSPOR MAÇINDAN SONRA GİTTİ

GALATASARAY’a, TFF’nin emanet ettiği 24 forma arasında Fenerbahçe forması vardı. Nitekim, Galatasaray’ın 32. haftada Arena’da oynadığı Sivasspor maçında da seremoni sırasında Fenerbahçe formalı çocuk Sivassporlu oyuncunun önünde yer aldı.
Ancak sarı lacivertli kulübü temsil eden bu formayı giyen çocuk, onu teslim etmedi. Ve velisi ile birlikte Sivasspor maçını izlemek adına tribüne çıktı. ‘Geri getireceklerini’ ifade ettikleri formayı da yetkililere vermediler.

TFF’DEN EK TALEP VE GELEN MAİL

Sivasspor maçında sadece Fenerbahçe’yi temsil eden formayı giyen değil, Mersin İdmanyurdu formasını giyen minik de seremoni sonrası bu emaneti yanında götürdü. Galatasaray, TFF’den eksik formalarla ilgili talepte bulundu. Ayrıca Trabzonspor mücadelesi, 19 Mayıs’tan 1 gün önce oynanacağı için sahaya 48 çocukla çıkmayı istedi.
TFF de bu talebi kabul etti. Daha sonra federasyondan Galatasaray’a şu mail atıldı; “Formaları ayarladık. Ancak tam set olarak kalmamış. Elimizde ne varsa koliye koyduk.”
Sonuç olarak Trabzonspor maçındaki seremoniye, 3 Gaziantepspor formalı çocuk çıkıyor. Gelen ek pakette de, ne Fenerbahçe ne de Mersin İdmanyurdu forması bulunmadığı anlaşılıyor.

Arena’da 48 çocuk sahaya çıkacaktı ama...

Haberin Devamı

GALATASARAY’ın Trabzonspor ile oynadığı maçta TFF’den alınan izin ile 48 çocuk çıkacaktı. Ancak seremoniye 47 çocuk çıkabildi. Bunun nedeni ise Galatasaray Kulübü Voleybol Şubesi İdari Menajeri Orkun Darnel ile voleybolcu Neslihan Demir’in kızları Zeynep Darnel’in kalabalıktan korkup ağlaması üzerine tünelde seremoniye son anda katılmak istememesiydi. Korkması nedeniyle sahaya çıkmayan minik Zeynep’in üzerinde Eskişehirspor forması vardı.

Formalar TFF’den minikler kulüpten

Maç öncesi seremonilere çıkacak çocukların sayısı kulüpler tarafından belirleniyor. Federasyon ise 24 adet forma emanet ediyor.

YAŞANAN gelişmelerin ardından seremoni sisteminin nasıl işlediği merak konusu oldu. Biz de sistemin tam olarak şu şekilde düzenlendiğini öğrendik; Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplere seremonilerde sahaya futbolcularla birlikte çıkacak olan çocukların giymesi adına 24 adet forma emanet ediyor. Bunlar sahaya çıkan her oyuncu ve hakemlerin yanında çıkacak 2 minik için 24 adetle sınırlı...
Ve kulüpler de kendi bünyesinde seremoniye çıkacak küçük oyuncu sayısını Futbol Federasyonu’na bildiriyor. Yani formalar TFF’den gelirken, sahaya çıkacak minikleri kulüpler organize edip federasyondan izin alıyor.

Haberin Devamı

Kadıköy’de de Trabzonspor forması yoktu

FENERBAHÇE ile Galatasaray’ın 12 Mayıs’ta Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılaştığı derbi maçın seremonisindeki ufak detay da gün yüzüne çıktı. Bu defa seremonide futbolcularla sahada olan Trabzonspor formalı bir çocuk yoktu.

G.Saray cephesi: ‘Kasıt olamaz’

GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ Galatasaray Kulübü yetkilileri, bir noktanın altını çizdi. Sarı kırmızılı kulübün görevlileri, “6-7 yaşındaki minik çocuklardan bahsediyoruz. Ve heyecanla o formaları giyiyorlar. Ver formayı diyeceğimiz bir durum yok. Sivasspor maçında Fenerbahçe formasını giyen çocuk ve velisi, hatıra olarak alıp bize teslim etmedi” diye konuştu.
Yetkililer şunları söyledi; “Tam 48 çocuktan bahsediyoruz. Bu kasten yapılan bir şey değil. Zaten orada çocuklara laf anlatmak ve velilerinden kopartmak ayrı bir dert. Bunu yapacak olsak, Sivasspor maçında yapardık zaten!”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!