O Cimbom'un simgesiydi

Güncelleme Tarihi:

O Cimbomun simgesiydi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

1948 model Opel Kapitan taksisi, ceketinin mendil cebinde içi su dolu küçük vazosundaki sarı kırmızı çiçekleri ile herkesin sevdiği tribünlerin kaptanının cenaze töreninde gözler, G.Saraylı yönetici, teknik heyet ve futbolcuları aradı.

GALATASARA'ın tribünlerdeki simgesi Karıncaezmez Şevki dün toprağa verildi. Sarı kırmızılı yönetimin yalnızca Celal Gürcan ve Kemal Erimtan'la temsil edildiği törende sarı kırmızılı futbolcular ve teknik adamların bulunmayışı yadırgandı. Eski başkan Ali Uras, yönetim kurulu eski üyesi Ergun Gürsoy, yine eski ünlü futbolcu Kadri Aytaç, Karıncaezmez'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

İlginç bir kişliği vardı. İşte size hayatından kısa notlar...

* 1948 model bir Opel Kapitan taksisi, ceketinin mendil cebinde de içi su dolu küçük bir vazosu vardı. Arabanın dışı bej, içi rengarenk sarı kırmızıydı. Vazoların içinde su, onun içinde de sarı kırmızı karanfilller arabaya bambaşka bir hava verirdi. İçeri giren müşteri adeta sarı kırmızı renklerden oluşan bir dünyaya adımını atardı. Müşterilerine fevkalade saygılıydı.

* Diğer takımların fanatik taraftarları onunla dalga geçmek isterdi. O, hiç cevap vermez, bilakis onları sevgi ve saygı ile kucaklardı. Hatta ve hatta sorarmış: ‘‘Sevgili kardeşler, paranız yoksa, başka zaman verirsiniz.’’

* Yıllar sonra arabası büyük bir kaza geçirdi. G.Saray Spor Kulübü'nden istediği tek şey ona bir araba almalarıydı. Ve şöyle derdi: ‘‘Ben size bunu her ay taksitler halinde öderim.’’ Ancak ne yazık ki, onun bu arzusu hiçbir G.Saray yönetimi tarafından yerine getirilmedi. Hep lafta kaldı.

* Hastalığında başucunda kızkardeşi ona sahip çıktı. Tek kolu kesildi. Son yılları büyük sıkıntı ve acılar içinde geçti. O, büyük bir G.Saraylı idi. Ama ne yazık ki, G.Saray onu çok çabuk unuttu.

* Öldüğü odanın kapısından duvardaki boyalarına, yatağındaki çarşaflarına kadar hepsinin renki sarı kırmızı idi. En önemlisi de Bağcılar'daki bu evi kendisinin değil, kardeşinindi.

* Küçük odasında onu en çok teselli eden iki büyük fotoğraf vardı. Biri taçsız kral Metin Oktay'ın, diğeri G.Saray kaptanı Turgay Şeren'in. Kardeşi aynen şunu söylerdi: ‘‘Her sabah yatağında doğrulur, bu çok sevdiği iki G.Saraylı için dua eder ve gözyaşlarına boğulurdu.’’

* Metin Oktay'ın ölümü ona çok dokundu. Ve odasındaki fotoğrafın altına bir vazo çiçek, her gün sarı kırmızı güllerle, karanfillerle değiştirilerek, Metin Oktay'ın hatırasını yaşatırdı. Çok duygusal bir adamdı.

Bayanlarda Final Four heyecanı

BASKETBOLDA Bayanlar Türkiye Kupası Final Four karşılaşmaları, bugün Antalya'nın Alanya ilçesinde start alıyor. Alanya 75. Yıl Salonu'nda iki gün sürecek karşılaşmalarda, G.Saray, F.Bahçe, BRİSA ve Fiskobirlik takımları mücadele edecek. İlk günün programı şöyle: 14.30 Fiskobirlik-G.Saray, 16.30 F.Bahçe-BRİSA. Galipler yarın saat 14.30'da final mücadelesi yapacak.

Demirel olimpiyat törenlerinde

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel'in, Sydney 2000 Olimpiyat Oyunları Kutlamaları törenlerine katılacağı bildirildi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, 30 Mart Perşembe günü Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilecek törende, Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanan Türk sporcular ve oyunlarda kullanılacak üniformaların da basına tanıtılacak.

Ş.Urfa yarışları pazartesi başlıyor

İSTANBUL, İzmir, Ankara, Bursa ve Adana'dan sonra Ş.Urfa da at yarışlarına evsipliği yapacak. 27 Mart Pazartesi günü Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Ziya Gökalp, milletvekilleri ve seçkin davetlilerin de katılacağı törenle açılacak Ş.Urfa Hipodromu'nda 12 Haziran'a kadar haftada 1 gün (pazartesi) olmak üzere toplam 72 yarış yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!