O canavarı sen yarattın

Güncelleme Tarihi:

O canavarı sen yarattın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2003 01:59

Süren, ‘‘Terim'i yönetime çağırır en ağır tenkitleri yüzüne karşı yapardık, basına karşı ona sahip çıkardık. İyi niyetli, ama haddini aşmış hareket yaptı’’ deyince Cansun dayanamadı.

FARUK SÜREN:

Biz, Fatih Terim'i yönetim kuruluna alırdık. Söyleyeceğimiz herşeyi orada söylerdik. En ağır tenkitleri yüzüne karşı yapardık. Ama kapıdan dışarı çıktığımızda basına, ‘‘Hocamızın yaptığı doğru’’ der ona sahip çıkardık.

MEHMET CANSUN:

Böyle yaparak bu canavarı sen yarattın başkan.

FARUK SÜREN:

Dışarısı önemli değil. Biz içeride ona gerekeni zaten yapıyorduk Mehmet. Fatih Terim, çalışkan, iyi niyetli, G.Saray'lı ama yanına mutlaka birilerini vermek lazım. Çünkü o atanmış biri. Mesela, benim dönemimde basketbolcuların alacaklarını kendi cebinden vermiş. Ve bunu da basına sızdırmış. Bu iyi niyetle, haddini aşmış bir hareket. Sen atanmışsın, seçilmiş değil. Bırak da onu seçilmişler yapsın. Hırsın, kabiliyetini geçerse bu aptallık olur. Haddini bileceksin.

Popescu'yu ben aldım, sen oynat

G.Saray'da transferleri başkanlar yapar. Hagi'yi Galatasaray'a ben transfer ettim. Fatih, onu aldığımıza inanamadı. Bir gün yemekte Terim'e sordum:

- Popescu nasıl bir futbolcu?

- İyi futbolcu ama gelse de olur gelmese de.

- Biz Popescu'yu aldık. Hayırlı olsun sen onu oynat.

Taffarel'e gelince... Fatih Terim, Stingacu'yu istiyordu. Ama ben onu istemedim ve Taffarel'i aldım. Hagi'ye ise hiç itiraz etmedi. Hatta geleceğine inanamadı. Her futbolcuyu teknik direktör alacaksa, başkana ne ihtiyaç var? O zaman teknik direktörler başkan olsun.

Rivaldo'yu bile geri çevirdiler

G.Saray'ın mutlaka lider oyuncu alması lazım. Sezon başında onlara Effenberg ve Janker'i önerdim. Özellikle Effenberg lider bir oyuncuydu. Jancker de buldozer gibiydi. Türkiye'de çok iş yapardı. Ama istemediler.

Ayrıca yönetimde, ‘‘Bizim gençler var’’ diye sezon başında Barcelona'nın serbest bıraktığı Rivaldo'yu düşündüm ve hemen menajerini arayıp, ‘‘G.Saray için onu beklet’’ dedim. ‘‘Bizim gençler seni arayacaklar’’ dedim. Bunu da Burak Elmas'a söyledim.

Ama almadılar. Biz Hagi'yi de Barcelona serbest bıraktığında almıştık. Geldi bize Avrupa Kupası'nı aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!