'Nuri Alman Milli Takımı'nda oynayabilir'

Güncelleme Tarihi:

Nuri Alman Milli Takımında oynayabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2005 13:52

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Gerhard Mayer Vorfelder, Almanya Birinci Ligi'nin (Bundesliga) en genç futbolcusu olan 16 yaşındaki Borussia Dortmundlu Nuri Şahin'in hukuki olarak Alman milli takımında oynamasının mümkün olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Almanya'nın önde gelen spor dergilerinden Kicker, fotoğrafına kapakta yer verdiği haberde Nuri ile ilgili olarak, daha önce sadece Türkiye için milli takımda oynamak istediğini açıklamasına rağmen Nuri'nin Alman milli takımı adına oynamasının hukuki açıdan mümkün olabileceğini kaydetti.

Vorfelder'in bu konuda, “Borussia Dortmundlu Nuri Şahin'in Alman milli takımında oynaması hukuki açıdan mümkün” şeklinde konuştuğu ifade edildi.

FIFA tarafından 19 Ekim 2003 tarihinde Katar'da alınan bir karara göre futbolcular 21 yaşını doldurana kadar istedikleri ülkenin takımında oynayabiliyorlar.

Nuri ise daha önce Türkiye genç milli takımıyla oynamış, ancak bu karşılaşma sırasında sadece Türk vatandaşlığına sahip olduğu için başka seçeneği olmadığı yorumu yapılmıştı.

Haberin Devamı

Vorfelder, FIFA'nın sadece Dünya Kupası grup eleme maçları ve şampiyona maçlarını esas alması durumunda, Nuri'nin Alman milli takımında oynamasının hukuki açıdan mümkün olabileceğini savunuyor. DFB'nin gençler sorumlusu Bern Barutta ise Nuri'nin Almanya adına oynamasının kesinlikle mümkün olmadığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!