Nou Camp'ta Cruyff için gözyaşları sel oldu

Güncelleme Tarihi:

Nou Campta Cruyff için gözyaşları sel oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 21:39

İspanya La Liga'nın 31. haftasında Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya geldiği maçta Johan Cruyff için muhteşem bir anma töreni yapıldı.

Haberin Devamı

Dünyanın izlediği El Clasico öncesi geçtiğimiz hafta hayata veda eden Barcelona'nın ve dünya futbolunun efsane ismi Johan Cruyff için müthiş bir anma töreni yapıldı. 90 bin kişinin doldurduğu tribünlerde 'Teşekkürler Johan' yazılı dev bir kareografi ve saygı duruşu yapıldı.

Dev kapışmayı izlemek için tribünleri dolduran taraftarlar saygı duruşu esnasında göz yaşlarını tutamadı. Karşılaşma devam ederken Cruyff'un forma numarası olan 14.dakikaya gelindiğinde bütün tribünler ayağa kalkalarak efsane isim için alkış tuttu.

Nou Campta Cruyff için gözyaşları sel oldu

NOU CAMP'TA 2 BİN TÜRK 
El Clasico'da İspanya ulusal polisi, Katalan yerel polisi ve özel güvenlikçiler dahil 2 binden fazla güvenlik görevlisi çalıştı. Stat kapıları karşılaşmanın başlamasından 2 saat önce taraftarlara açılırken, iki kez üst araması yapıldıktan sonra tribüne girişlere izin verildi. 
99 bin kapasiteli Nou Camp Stadı'nın tribünleri tamamen dolarken, Türkiye'den de 2 binden fazla futbolseverin El Clasico'yu izlemek için Barcelona'ya gelmesi dikkat çekti. 

ARDA TURAN YEDEK KALDI 
Barcelona'da ilk sezonunu geçiren Arda Turan, ilk El Clasico tecrübesinde yedek kulübesinde oturdu. Barcelona teknik direktörü Luis Enrique, orta sahada Sergio Busqutes, Rakitic ve Iniesta'ya şans verdi. 
184 ülkenin televizyonlarından canlı olarak verilen maç için 700 gazeteci akredite oldu. Karşılaşmayı Nou Camp'ın şeref tribününde izleyenler arasında Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani ve Barcelona Kulübünün hayatta olan tüm eski başkanları da bulundu. 

İLK YARI BİTİMİNDE GERGİNLİK
Rakitic ilk 45’in bitimiyle birlikte hakem Hernandez’e tepki gösterdi. Messi’ye yapılanın faul olduğunu ve Sergio Ramos’un ikinci sarıdan atılması gerektiğini söyleyen Rakitic, gergin tavırlarıyla dikkat çekti.

Haberin Devamı

Nou Campta Cruyff için gözyaşları sel oldu

GÜVENLİK ÜST SEVİYEYDİ

Avrupa’da yaşanan bombalı saldırılar sonrası terör tehdidine karşı alarma geçen Barcelona, karşılaşma öncesi yoğun güvenlik önlemleriyle dikkat çekti. Stada giren taraftarlar sıkı bir aramadan geçirildi.

Haberin Devamı

OFSAYT KARARLARI ÇILDIRTTI
Maçın ilk yarısında Barcelona’nın yakaladığı iki önemli pozisyonu ofsayt gerekçesiyle durduran yan hakemler Jose Naranjo ve Teodoro Sobrino verdikleri hatalı kararlarla Barcelonalı taraftarları adeta çıldırttı.

Nou Campta Cruyff için gözyaşları sel oldu

BARÇA’NIN PENALTI İSYANI

Mücadelenin 25.dakikasında ceza sahasına hareketlenen Messi’nin Sergio Ramos tarafından düşürülmesine devam kararı veren hakem Jose Hernandez, tribünlerden büyük tepki aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!