Normlara uymayan statlara seyirci alınmayacak

Güncelleme Tarihi:

Normlara uymayan statlara seyirci alınmayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2007 18:01

Sicilya derbisinin ardından yaşanan şiddet olayları sonrası harekete geçen hükümet, İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) ve İtalya Futbol Federasyonu'nun (FIGC) belirleği ek önlemler paketi, takımları kara düşündürüyor. Statları normlara uymayan takımlar seyircisiz oynamak zorunda kalacak.

Haberin Devamı

Ek önlemlerin yarın hükümet tarafından bir kararnameye dönüştürülüp yürürlüğe girmesinin ardından, Serie A ve Serie B'deki pek çok kulüp, mevcut statları normlara uymadığı için maçları da seyircisiz oynamak zorunda kalacak.

İtalya'da statların uymaları gereken normlar, bir önceki merkez sağ iktidar döneminde 6 Haziran 2005 tarihinde dönemin İçişleri Bakanı Giuseppe Pisanu'nun imzasını taşıyan bir kararnameyle belirlenmişti.

Seyirci kapasiteleri 10 binin üzerinde olan statların uymaları gereken koşulları ayrıntılı biçimde sıralandığı kararnamedeki koşulların, hemen yerine getirilmesi hemen mümkün olmadığı için maçlarını valilik izniyle  seyircili oynayan takımlar şimdi köşeye sıkıştı. Takımlar, kararnameye takılmamak için kapasitelerini 10 binin altında beyan etme yolunu seçmişlerdi.

Haberin Devamı

Bakanlar kurulunda yarın onaylanacak ek önlemler paketi ise normlara uymayan statlarda maçların seyircisiz oynanmasını zorunlu kılıyor. Yeni kararnamede, seyirci kapasitesinin 5 veya 7 bini aşmaması hem de güvenlik garantisi istenecek.
   
SADECE 4 STAT VAR
   
İtalya Serie A'daki takımlar açısından normlara tamamen uygun durumda sadece 4 stat bulunuyor.  Roma, Palermo, Torino ve Siena'daki statlar normlara uygun ancak Cagliari, Messina, Reggio Calabria, Parma, Cenova ve Empoli'deki statlar ise “normlara neredeyse uygun hale getirilmiş” durumda.

Milano, Floransa ve Livorna'daki statlar henüz normlara uygun olmamakla birlikte konuya ilişkin çalışmaların fiilen devam ettiği, Ascoli, Verona, Bergamo, Udine ve Catania kentlerinde ise statların normlara uygun hale getirilmesini öngören projelerin onaylandığı ancak çalışmaların fiilen henüz başlamadığı ifade ediliyor.

Serie B'deki tablo ise kulüp ve yöneticileri düşündürüyor. Serie B'de top koşturan kulüpler içinde kurallara uygun sadece Torino ve Cenova statları gösteriliyor.

Bologna, Lecce, Bari ve Modena'daki  statların bazı çalışmalar yapılmak suretiyle kurallara uygun hale getirilebileceği, La Spezia kentindeki stadın yenileme çalışmalarının devam ettiği ancak, Brescia, Napoli, Pescara, Piacenza, Trieste, Vicenza ve Bergamo'daki çalışmaların halen fiilen başlamadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Serie B maçlarının oynandığı Treviso, Rimini, Arezzo, Frosinone, Crotone, Cesena, Mantova ve Verona'da ise kararname engeline takılmamak için stadyumların seyirci kapasiteleri 10 binin  altında gösterilmekteydi.

Kararnamenin yürürlüğe girmesini sonrası, Catania'daki olaylardan sonra tatil edilmiş lig maçlarının hafta sonunda başlaması öngörülüyor. Statların kurallara uygun olmaması nedeniyle Serie A  ve Serie B'de pek çok maçın seyircisiz oynanma riski oldukça yüksek. CONI ve FIGC yetkililerinin, hangi statları normlara uygun sayacakları, dolayısıyla hangi maçların seyircili oynanabileceği de merak ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!