Normal sezonun 'MVP'si Steve Nash

Güncelleme Tarihi:

Normal sezonun MVPsi Steve Nash
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 15:45

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off maçları sürerken, normal sezonun "en"leri açıklanmaya devam ediyor. Phoneix Suns'ın Kanadalı oyuncusu Steve Nash, normal sezonun en iyi oyuncusu seçildi.

Yılın en iyi çaylak takımını dün açıklayan NBA yönetimi, bugün de normal sezonun en iyi beş oyuncusunu belirledi. 3 kategoride seçilen yılın en iyilerinde ilk 5'e girenler yılın takımını oluştururken, 2. en iyi 5 oyuncu ve 3. en iyi 5 oyuncu diye de ayrıca seçim yapıldı.

Phoneix Suns'tan Steve Nash, Los Angeles Lakers'tan Kobe Bryant, Dallas Mavericks'ten Dirk Nowitzki, San Antonio Spurs'tan Tim Duncan ve yine Phoneix Suns'tan Amare Stoudemire yılın en iyi 5'ini oluşturan oyuncu oldular.
Yılın en iyi 5'ine giren tüm oyuncuların Batı Konferansı'ndan olması dikkat çekerken, Kanadalı oyun kurucu Nash, üst üste 3 sezondur ilk 5 arasına girmeyi başardı. 2003-2004 sezonunda Shaquille O'Neal ve Kobe Bryant ikilisinden bu yana ilk kez Nash ve Stoudemire çifti aynı takımdan en iyi 5 arasına girdi.

Steve Nash, 129 medya görevlisinin listesinde ilk sırada gösterilirken, toplamda da 645 puana ulaştı ve ilk sıraya yerleşti.

24.6 sayı ve 8.9 ribaunt ortalamasıyla normal sezonu tamamlayan Alman forvet Dirk Nowitzki de 3. kez üst üste yılın en iyi 5'i arasına girmeyi başaran oyunculardan oldu.

Normal sezonu 31.6 sayı ortalamasıyla sayı kralı olarak tamamlayan Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant ise 2. kez üst üste ilk takıma girerken, kariyerinde bu başarıyı 5. kez yakaladı.

20 sayı ve 10.6 ribaunt ortalamasıyla San Antonio Spurs'un başarısında etkisi tartışılmaz olan Tim Duncan ise kariyerinde tam 9. kez bu unvana layık görülerek, ligdeki aktif oyuncular içinde ilk 5'e en çok seçilen oyuncu unvanını elde etti.

Ligin en iyi 2. ve 3. takımı ise şöyle:
İkinci en iyi 5: LeBron James (Cleveland Cavaliers), Gilbert Arenas (Washington Wizards), Tracy McGrady (Houston Rockets), Chris Bosh (Toronto Raptors), Yao Ming (Houston Rockets)
Üçüncü en iyi 5: Dwayne Wade (Miami Heat), Chauncey Billups (Detroit Pistons), Kevin Garnett (Minnesota Timberwolves), Carmelo Anthony (Denver Nuggets), Dwight Howard (Orlando Magic)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!