Nobre'ye var Tita'ya yok

Güncelleme Tarihi:

Nobreye var Titaya yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2006 10:43

F.Bahçeli Marco Aurelio ve Beşiktaşlı Mert Nobre'nin Türk vatandaşı olmasıyla başlayan süreçte vatandaş olabilmek için başvuruda bulunan oyuncular kervanına katılan Ankaragücü'nün kiralık oyuncusu Tita'nın vatandaşlık başvurusu reddedildi.

Haberin Devamı

Ankaraspor'un 2 sezon önce Brezilya'nın İtuano takımından transfer ettiği ve bu yıl sezon başında Ankaragücü'ne kiralık olarak verdiği forvet oyuncusu Tita'nın bir süre önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne yaptığı vatandaşlık başvurusu kabul edilmedi.

Brezilyalı futbolcunun başvurusunu inceleyen genel müdürlük, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 6. maddesinin (B) bendinde yer alan “Müracaat tarihinden geriye doğru Türkiye'de 5 yıl ikamet etmiş olmalıdır” şartına uymadığı için başvuruyu reddetti.

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne Tita ile birlikte Türk vatandaşı olmak için müracaat eden Ankaraspor'un diğer Brezilyalı futbolcuları Jaba ve Wederson'un başvurularının da bu madde doğrultusunda kabul edilmemesinin beklendiği bildirildi.

Bu arada, Brezilyalı futbolcu Tita, Türk vatandaşı olması halinde 'Ahmet' ismini alacaktı.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nün Jaba ve Wederson'un başvurularına vereceği yanıtı bekleyen Ankaraspor yönetiminin, olumsuz bir karar çıkması halinde hukuki süreç başlatacağı öğrenildi.

Mavi-beyazlı yönetimin mahkemeye Beşiktaşlı futbolcu Mert Nobre'nin Türk vatandaşı olmasını örnek göstereceği ve Nobre'nin Türkiye'deki ilk takımı Fenerbahçe'ye transferinden 6 ay sonra Ankaraspor ile sözleşme imzalayan Brezilyalı 3 futbolcusunun da aynı haklara sahip olduğunu savunacağı kaydedildi.

NOBRE'NİN TÜRK VATANDAŞI OLMASI

Beşiktaşlı futbolcu Mert Nobre, 6. maddenin (B) bendindeki 5 yıl Türkiye'de ikamet etme şartına uymadığı için Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşı olmuştu.

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 7. maddesinin (E) bendine göre 'vatandaşlığa alınması Bakanlar Kurulunca zaruri görülenler', 5 yıl ikamet etme şartı aranmaksızın istekleri üzerine İçişleri Bakanlığı'nın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşlığı hakkını kazanabiliyorlar.

Türk vatandaşı olduktan sonra Mert ismini alan Nobre, ağustos ayında Türk Oyuncu Lisansı çıkartıldıktan sonra sezonun 3. haftasından itibaren yerli futbolcu statüsünde yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!