Nobre'nin tek arzusu Milli Takım

Güncelleme Tarihi:

Nobrenin tek arzusu Milli Takım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 15:52

Beşiktaş'ın Türk vatandaşlığına geçen futbolcusu Mert Nobre, (A) Milli Takımda oynamak için bu kararı verdiğini söyledi. Golcü oyuncu, Orhan Pamuk'un kitabını okuduktan sonra bu ödülü hak ettiğini düşündüğünü belirtti.

Tecrübeli futbolcu, Futbol Federasyonu'nun aylık yayın organı olan Tamsaha Dergisi'nde yer alan röportajında Türk vatandaşlığına geçmeyi şöyle açıkladı:
“Önümde böyle bir imkân vardı. Bunu araştırdım ve üstüne gittim. İçimde Türk Milli Takımı'nda oynama arzusu olduğu için Türk vatandaşı olmayı seçtim. Türkiye'yi gerçekten seviyorum. Neredeyse 4 yıldır buradayım ve kendimi Türkiye'nin bir parçası olarak görüyorum. İnsanlar bana çok iyi davranıyor. Brezilya ile çok büyük benzerlikleri var. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Böyle bir tercihi kendimi iyi hissetmediğim bir ülkede kesinlikle yapmazdım.”

Türk vatandaşlığına geçmesinin altında farklı bir neden aranmaması gerektiğini dile getiren Nobre, “Aurelio, Wederson ve ben ülkemizdeymiş gibi kalpten oynuyoruz. Tıpkı Türk oyuncular gibi. Bunun altında farklı bir amaç aranmaması lazım. Hepimiz Türk Milli Takımı'na gerçekten katkı yapmak istiyoruz” dedi.

Türkiye'de çok iyi forvet oyuncuları olduğu için milli takımda şans bulamadığını ifade eden golcü futbolcu, bir gün mutlaka forma şansı bulacağını kaydetti.

"FENERBAHÇE'DEYKEN MARCIO NORBRE'YDİM, ŞİMDİ MERT NOBRE'YİM"

Beşiktaş'ta olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Mert Nobre, Fenerbahçe ile kontratının bitmesi halinde kimsenin kendisiyle temasa geçmediğini söyledi.

O dönemde Beşiktaş'ın kendisiyle ilgilenmesinden dolayı çok memnun olduğunu vurgulayan Nobre, "Başka liglerden de teklifler almıştım ama Türkiye'yi hem tanıyor hem de seviyordum, arkadaşlarım da buradaydı ve bu nedenle Türkiye'de kalıp Beşiktaş'ın teklifini kabul ettim. Bu tercihi yaptığım için de çok mutluyum. Fenerbahçeli Nobre ile Beşiktaşlı Nobre arasında pek bir fark yok. Tek fark, Fenerbahçe'deyken Marcio Nobre'ydim, şimdi Mert Nobre'yim. İkisi de çok büyük takım, ikisinin de çok önemli taraftar kitleleri var. Ben iki kulüp arasında bir fark görmüyorum” şeklinde konuştu.

Beşiktaş ile iki sezon daha kontratının olduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, “O süre bittiğinde 29 yaşımda olacağım. 31 yaşıma kadar Avrupa'da kalmayı planlıyorum. Sonrasında ise Brezilya'ya dönmeyi düşünebilirim. Ama ilk hedefim Beşiktaş'ta bulunduğum süre içinde şampiyonluklar yaşamak ve kontratımın gereklerini yerine getirmek” ifadesini kullandı.

"ORHAN PAMUK'UN NOBEL'İ HAK ETTİ"

Futbol dışında sinema izlemeyi ve kitap okumayı çok sevdiğini söyleyen Nobre, “Aksiyon ve macera romanları okumayı daha çok tercih ediyorum. En son Orhan Pamuk'un Kar kitabını okudum. Çok güzel bulduğumu söyleyebilirim. Türkiye içinde Orhan Pamuk ile ilgili tartışmaları çok fazla bilmiyorum. Ancak Nobel Ödülü almış bir yazardan ve onun kitabından söz ediyoruz. Kitabını okuduktan sonra bu ödülü hak ettiğini düşünüyorum ve Kar da saygı duyulması gereken bir eser” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!