Nike’tan testereli katilli reklam

Güncelleme Tarihi:

Nike’tan testereli katilli reklam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÜNLÜ spor ürünleri markası Nike'ın, ABD'de yayınlanan bir reklamı, kadınlara karşı şiddeti teşvik ettiği ve seyircilerden yoğun tepki aldığı gerekçesiyle NBC televizyonunun yayınından kaldırıldı.

Nike'ın tepki toplayan reklamında, Amerikan uzun mesafe koşucusu Suzy Favor Hamilton, ‘‘13'üncü Cuma’’ filmindeki Freddie karakterine benzeyen maskeli bir kişi tarafından, elindeki elektrikli testereyle kovalanıyor.

Hamilton, ayağındaki Nike ayakkabılar sayesinde, sapık katilin elinden koşarak kurtuluyor. Reklamın sonunda ise, ‘‘Niçin spor? Uzun yaşayacaksınız’’ sloganı beliriyor.

Nike firması, karar karşısında hayalkırıklığına uğradığını bildirdi. Nike yöneticisi Phil Knight, bir sinema parodisi olarak düşündükleri reklamın, seyircilerden gelen tepkiler üzerine ilk olarak NBC televizyonundan çekilmesini ‘‘hayalkırıklığı ile karşıladıklarını’’ açıkladı.

Nike Başkan Yardımcısı Charles Denson, NBC'nin daha önce reklamı yayınlamayı kabul ettiğini ve şimdi yayından kaldırmasının çelişkili bir durum yarattığını söyledi. Denson, ‘‘Tartışmalı reklamlarımızla dolu bir geçmişimiz var ve kesinlikle bu reklamlarda da başarılıyız’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!