Nijerya ile Arjantin 7. randevuya çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Nijerya ile Arjantin 7. randevuya çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2014 11:18

Nijerya ile Arjantin, yarın Porto Alegre'de oynayacakları 2014 FIFA Dünya Kupası F Grubu maçıyla tarihlerinde 7. kez karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

İki ülke milli takımları arasında bugüne dek yapılan 6 maçın 4'ünde Arjantin, 1'inde ise Nijerya üstünlük sağladı, 1 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Güney Amerika temsilcisinin attığı 8 gole "Süper Kartallar" 6 golle karşılık verdi. İki ülke arasında dünya kupalarında yapılan 3 maçı da Arjantin kazandı. İlk olarak 1994 ABD'de aynı grupta yer alan iki takımın maçında Arjantin sahadan 2-1 galip ayrıldı. Ancak bu yenilgiye rağmen Nijerya grubunu 6 puanla lider tamamladı, Arjantin ise 6 puan ve averajla üçüncü sırada kaldı. Güney Kore ve Japonya'da düzenlenen 2002 Dünya Kupası'nda da iki takım aynı grupta mücadele etti. Arjantin, sahadan 1-0 galip ayrılırken, iki takım da son iki sırada yer alıp, gruptan çıkamadı. Arjantin ve Nijerya arasında dünya kupalarındaki son eşleşme ise 2010 Güney Afrika'da gerçekleşti. B Grubu'nda yer alan iki takımın maçını Arjantin Gabriel Heinze'nin 6. dakikada attığı golle 1-0 kazandı. Arjantin, gruptan çıktı, Nijerya ise elendi.

Nijerya'nın Güney Amerika takımlarına galibiyeti yok

Nijerya, dünya kupaları tarihinde Güney Amerika temsilcileriyle yaptığı maçlarda kazanamadı. Güney Amerika ekipleriyle yaptığı 4 maçı da kaybeden Afrika temsilcisi, Arjantin'le yaptığı 3 maçın dışında Paraguay karşısında da sahadan yenik ayrıldı. Arjantin ise Afrika temsilcileriyle dünya kupalarında yaptığı 5 maçta 4 kez galip geldi, sadece 1 kez mağlup oldu. "Tangocular", Afrika temsilcileri karşısındaki tek yenilgisini Kamerun'dan aldı.

Arjantin garantiledi

F Grubu'nda oynadığı 2 maçı da kazanan Arjantin, bir üst tura çıkmayı garantiledi. Grupta 4 puanla ikinci sırada yer alan Nijerya ise rakibini yenmesi halinde grup lideri olarak adını son 16 takım arasına yazdıracak. Afrika temsilcisi, berabere kalması durumunda ise ikinci sıradan 2. tura çıkacak. Nijerya'nın yenilmesi, 1 puana sahip İran'ın ise puansız Bosna Hersek karşısında galip gelmesi durumunda ikinci takımı averaj belirleyecek. Porto Alegre'deki Beira Rio Stadı'nda TSİ 19.00'da oynanacak karşılaşmada, İtalyan Nicola Rizzoli düdük çalacak. Rizzoli'nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Renato Faverani ve Andrea Stefani yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!