Niang Ä°stanbulspor'da

Güncelleme Tarihi:

Niang Ä°stanbulsporda
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 07, 2011 14:34

Fenerbahçe'nin bu sezon başında Marsilya'dan transfer ettiği Mamadou Niang, sarı -Lacivertli formayı giydiği günden bu yana gösterdiği performansla beklentilere karşılık verdi.

Haberin Devamı

Senegalli futbolcu bu sezon Süper Lig'de attığı 11 gol ile de kalitesini ortaya koydu. 32 yaşındaki Senegalli futbolcunun 2 erkek kardeşinden biri olan 22 yaşındaki Moussa Niang ise ilginç bir öykünün kahramanı oldu.

GeçtiÄŸimiz haftalarda aÄŸabeyini ziyaret etmek için Ä°stanbul'a gelen Moussa Niang ve kuzeni Adama Diaco Niang kendilerini Süper Amatör Küme'de Plaf-Off mücadelesi veren Ä°stanbulspor'un antrenmanın da buldular. Ä°stanbulspor'un AsbaÅŸkanı Ahmet Ãœrkmezgil, yakın dostu olan Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ile yaptığı bir görüşme sırasında NÄ°ang'ın futbolcu olan kardeÅŸi ve kuzeninin Ä°stanbul'da olduÄŸu öğrendi. Ãœrkmezgil bu geliÅŸme üzerine iki oyuncuyu Ä°stanbulspor ile antrenmanlara çıkarmayı teklif etti. Kocaman bu teklifi Niang'a iletince O'da bu durumdan memnun olacağını ve kardeÅŸi ile kuzeninin Ä°stanbulspor'da antrenmanlara çıkabileceÄŸini belirtti. Ä°ki gündür Ä°stanbul'da antrenmanlara çıkan 22 yaşındaki Niang'lar takım arkadaÅŸlarının ve teknik kadronun beÄŸenisini topladılar. Statü gereÄŸi sadeci bir yabancı futbolcu oynatabilecek olan Ä°stanbulspor hakkını kardeÅŸ Moussa Niang'tan yana kullanmaya hazırlanıyor. Lisansının yetiÅŸmesi halinde Ä°stanbulspor'un hafta sonu oynayacağı maçta forma giyebilecek.Â

Haberin Devamı

"BÜYÜK BİR TESADÜF SONUCU BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞTIK. ONLARIN AĞABEY NİANG'I ZİYARETE GELMELERİ SONUCU BAŞLAYAN SÜREÇ, BİZİMLE ANTRENMANLARA ÇIKMALARI İLE DEVAM EDİYOR"

Moussa Niang'ın İstanbulspor forması giymesinin kapısını açan Asbaşkan Ahmet Ürkmezgil, yaşananları ve İstanbulspor'un hedeflerini anlattı.

"Mamadou Niang'ın kardeşi ve kuzeni geçtiğimiz haftalarda İstanbul'a ziyarete gelmişler. Aykut Kocaman hem eski bir İstanbulsporludur, hem de benim yakın dostumdur. Kendisine ricada bulunmuştum. Aykut Kocaman'da aracılığı ile bizimle antrenmanlara çıkmaya başladılar. Büyük bir ihtimalle bu hafta lisans çıkartıp, oynatacağız. Hem kuzeni, hem de kardeşi bizimle birlikte antrenmanlara çıkıyorlar. İkisi de hücuma yönelik oyuncular. Şimdilik adaptasyon sorunları var ama güçlü ve hızlı oyuncular. Bize çok faydalı olacaklarını düşünüyorum. Hatta Aykut hoca'ya 'Sana daha sonra çok iyi fiyata satarım' şeklinde espiri de yaptım. Şu anda bize bir maliyetleri yok. Yeni takımlarına alışmanın heyecanını yaşıyorlar. Maddi olarak bir görüşmemiz olmadı. Bizden daha önce Bank Asya Lig'inden bu oyunculara bazı takımlar talip olmuş. Ancak o görüşmelerin hangi aşamada kaldığını bilmiyorum. Benim Aykut Hoca ile konuşmamın ardından antrenmanımıza geldiler. Oyuncular da, biz de şimdilik çok memnunuz. Büyük bir tesadüf sonucu böyle bir durumla karşılaştık. Onların ağabey Niang'ı ziyarete gelmeleri sonucu başlayan süreç, bizimle antrenmanlara çıkmaları ile devam ediyor. Sadece Niang'ın kardeşi olması dışında bizim de forvet arkası oynayacak bir futbolcuya ihtiyacımız vardı. Şimdilik ihtiyacımıza karşılık bulduğumuzu düşünüyorum. Biz iki yıl içerisinde statü değişikliklerinde de yararlanarak üç küme birden atladık. 2. Amatör Küme'de aldığımız İstanbulspor'u şimdi Süper Amatörde grup şampiyonu yaptık. Play-Off oynamaya hak kazandık. Bu takım İstanbulspor A.Ş.'den farklıdır. Gerçek İstanbulspor bu takımdır. Bu İstanbulspor'un tekrar eski günlerine Kasapoğlu, Zorbay, Yıldırım ve Ercanların olduğu döneme döndürmek içinde elimizden geleni yapıyoruz. Bu senede bir üst lige çıkarsak profesyonel liglere uzanan çok ciddi hedeflerimiz olacaktır."

Haberin Devamı

Takımın Genel Kaptanı Metin Yücesan'da Moussa Niang'in hızlı ve güçlü bir futbolcu olduğunu söylerken, futbol yapısının ağabeyine benzediğini söyledi.

"Bu sene Süper Amatör Lig'de şampiyon olduktan sonra takımdaki eksiklerimizi gidermek için arayışlarımız vardı. Niang'ın kardeşi de bir haftadır bizimle antrenmana çıkıyor. Antrenman eksikliği olduğu için henüz hazır değil. İyi bir futbolcu olduğunu söyleyebilirim. Umarım ondan yararlanacağız. Kuzeni de burada ama biz statü gereği sadece bir tane oynatabiliyoruz. Şansımızı kardeş Niang'dan yana kullanacağız. Bu hafta için lisansı yetişirse oynatmaya çalışacağız. Genç ve kuvvetli bir futbolcu. Stili de ağabeyine benziyor. Umarım maçta da iyi bir performans sergiler."

Haberin Devamı

MOUSSA NIANG:"FORVET YA DA FORVET ARKASI OLARAK GÖREV YAPIYORUM. FENERBAHÇE'DE OYNAMAYI BEN DE İSTERİM TABİ AMA BENİM İÇİN BU İSTEK ŞİMDİLİK BİR HAYAL"

Antrenman sonrası sorularımızı yanıtlayan Moussa Niang İstanbulspor'a transferini sağlayana Ahmet Ürkmezgil'e teşekkür ederek sözlerini başlarken, "Ağabeyim Mamadou Niang Marsilya'da oynarken ben Marsilya taraftarıydım ama şimdi Fenerbahçe taraftarı oldum" dedi.

Forvet ve forvet arkası olarak oynayabildiÄŸini söyleyen kardeÅŸ Niang, "Åžimdilik Ä°stanbul'dan ve Ä°stanbulspor'dan memnunum. Her futbolcu gibi hedeflerim var ve daha iyi yerlere gelmek için mücadele edeceÄŸim" ifadelerini kullandı.Â

"Öncelikle Ahmet Ürkmezgil'e teşekkür ediyorum. İstanbulspor'da oynamamızın yolunu açtı. Şimdilik İstanbul'dan ve İstanbulspor'dan memnunum. Her futbolcu gibi hedeflerim var ve daha iyi yerlere gelmek için mücadele edeceğim. Senegal Milli takımının U-19 ve U- 21 kategorilerinde de forma giydim. Fransa'da da Reims forması giydim. Yeniden Fransa'da oynamak istiyorum.  Ben İstanbul'a geldiğimden bu yana ağabeyimle birlikte yaşıyorum. Biz 3 erkek kardeşiz. Ağabey'im Mamadou Niang'ın dışında bir da Fransa'da bir kardeşimiz var. Ağabeyim Fenerbahçe için goller attıkça ben de çok seviniyorum. Ben de İstanbulspor için goller atmak istiyorum. Mamadou Niang Marsilya'da oynarken ben de Marsilya taraftarıydım ama şimdi Fenerbahçe taraftarı oldum. Ben forvet ya da forvet arkası olarak görev yapıyorum. Fenerbahçe'de oynamayı ben de isterim tabi ama benim için bu istek şimdilik bir hayal diyebilirim."

Haberin Devamı

ADAMA DIACO NIANG: "NİANG NE ZAMAN GOL ATSA BEN DE ÇOK MUTLU OLUYORUM. O BENİM İÇİN BİR İDOL"

Mamadou Niang'ın babası ile annesinin kuzen olduğunu söyleyen Adama Diaco Niang ise İstanbul'da olmaktan ve İstanbulspor ile antrenmanlara çıkmaktan çok memnun olduğunu söyledi.

"Burada olmaktan çok mutluyum. İstanbul'daki insanların misafirperverliğinden çok memnu oldum. Bir İstanbulspor forması giymek isterim. Şimdilik aklımda sadece buruda oynamak var. Ben orta sahanın sağ tarafında görev yapıyorum. Benim annem ile Niang'ın babası kuzenler. Akrabalığımız bu ilişkiden geliyor. Niang ne zaman gol atsa ben de çok mutlu oluyorum. O benim için bir idol. Benim Fenerbahçe'de oynanmam bana bir rüya gibi geliyor."

Haberin Devamı

Moussa Niang ve Adama Diaco Niang'ın takım arkadaşı Buğra Yücesan'da, üst düzey bir futbolcunun kardeşi ile oynamanın enteresan bir duygu olduğunu söylerken, 2 genç oyuncunun da sürekli sorular sorup İstanbul'u tanımaya çalıştıklarını söyledi.

"İstanbulspor'da üst düzey bir futbolcunun kardeşi ile oynamak enteresan bir duygu. Farklı bir kültürden geliyorlar. Ben biraz da olsa anlaşıyorum. Onlar da şimdi merak halindeler. Sürekli sorular sorup İstanbul'u tanımaya çalışıyorlar."

İstanbulspor teknik direktörü Oğuz Ataman'da iki futbolcunun da yetenekli olduğunu ifade etti.

"İki antrenmandır bizimle birlikteler. Yetenekli futbolcular. Aramızda görmek istiyoruz. Ahmet Bey'de bize bu konuda yardımcı oluyor.  Umarım bizimle birlikte yola devam eder."

Geçtiğimiz yıllarda Sivasspor forması da giyen İstanbulspor'un tecrübeli futbolcusu Gürkan Demirci, İstanbulspor'un Play-Off'da başarılı olacağını ve kendisini de takımına katkıda bulunmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

"İlk maçta biraz bocalamamıza rağmen, toparlanmaya başladık. Play-Off'daki takımlar lige göre daha iyiler. Hepsi kendi liglerinin şampiyon takımları. Perşembe günü oynayacağımız maçı alıp yeniden çıkışa geçmek istiyoruz".

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!