Nevizade yasağı

Güncelleme Tarihi:

Nevizade yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2012 00:00

Sarı kırmızılı renklere gönül verenlerin maç öncesinde, ‘alkolün de etkisiyle çevreyi rahatsız edip, küfürlü tezahürat yapmaları’ gerekçe gösterilip, Nevizade ve Balık Pazarı’nda eğlenmeleri yasaklandı.

Haberin Devamı

YILLARDIR süren bir gelenek sona erdi... Nevizade mekan sahiplerinin aldığı kararla, Galatasaraylı taraftarların iç saha maçları öncesi Nevizade ve Balık Pazarı’nda toplanması yasaklandı. Nevizade artık, sarı kırmızı taraftarlar için adına marşlar yazılan bir gelenekten öteye gidemeyecek.

Bilindiği üzere Galatasaray’a gönül verenler takımlarının iç saha maçları öncesi Nevizade ve Balık Pazarı’nda toplanıp, eğlenir ve maç saati yaklaştığında hep birlikte marşlar söyleyerek, statlarının yoluna düşerlerdi.

Müşterileri rahatsız ediyorlar

Ancak bu gelenek mekan sahiplerinin Emniyet’e şikayeti sonrasında sona erdi. Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü, sarı kırmızılı taraftarların toplandığı bir maç gününde Nevizade ve Balık Pazarı’nı inceleme altına aldı.

Yapılan inceleme sonunda taraftarların alkolün de etkisiyle çevredeki insanları rahatsız ettiği ve küfürlü tezahüratlar yaptıkları gözlendi. Sonrasında yasak kararı alındı.

Haberin Devamı

Mekan sahipleri de şikayetçi

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz bölgedeki mekan sahipleri, konuyla ilgili Emniyet güçlerine başvurduklarını belirtiyor ve kendilerini son derece haklı görüyor. Esnaf, Galatasaraylı taraftarların alkolün de etkisiyle küfürlü tezahüratlarda bulunduğunu, yoldan geçen ve mekanlarında yer alan diğer müşterileri rahatsız ettiğini savunuyor.

Formayla sokağa giremiyorlar

Alınan karar ve öncesiyle ilgili bilgi aldığımız Nevizade’deki bir işletmeci ise şunları söyledi: “Evet doğrudur, böyle bir karar var. Üzerinde forma olan taraftarlar mekan sahipleri tarafından kesinlikle içeri alınmıyor. Burada toplandıkları zaman diğer insanları ve yoldan geçenleri çok fazla rahatsız ediyorlar. Alkolün de etkisiyle yanıcı maddeler falan kullanıyorlar. Biz tabii müşterilerimizi kaybetmek istemiyoruz ama ortada alınan bir karar var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!